Felfüggesztett körforgalmi csomópontot építtetne Boc
Vissza

Felfüggesztett körforgalmi csomópontot építtetne Boc

Felfüggesztett körforgalmi csomópont építésével tehermentesítené Kolozsvár forgalmát Emil Boc. Az új, Szeptember 11./Tudor Vladimirescu útra tervezett csomópont tervét belefoglalnák az Országos Helyreállítási Tervbe (PNRR) – jelentette be egy rádióműsorban az elöljáró.

Hozzátette: a PNRR révén, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság segítségével meg tudnák építeni a körforgalmi csomópontot Bács ki- és bejáratánál. A tervek szerint a felfüggesztett körforgalom összeköttetést teremtene a törökvágási vasúti felüljáróval.

A projekt szerint, ami még nincs túl előrehaladott szakaszban, a Nagy Lajos király/Corneliu Coposu útról lehetne behajtani a körforgalomba és Bácsban lehet kihajtani róla. A projektre a városi tanács ülésén tesznek javaslatot, majd elkészítik a megvalósíthatósági tanulmányt. A csomópont becsült kivitelezési határideje 2026 közepe.

A vasútkorszerűsítési terv részét képező törökvágási felüljárónak, amelynek költségei meghaladják a 25 millió eurót, már zajlik a közbeszerzési eljárása. – A Kolozsvár– Kissebes vasútvonal felújítását 2026-ig be kell fejezni, eszerint a törökvágási felüljáró megépítése 2024-2025-re várható.  A projekt tehát jó úton halad, és nagy esély van rá, hogy még idén kiválasszák a kivitelezőt – fogalmazott Emil Boc.  

Borítókép: Illusztráció/Asociatia Pro Infrastructura 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Betétdíjas rendszerrel a ...
Könnyített eljárással igényelhető az ...
Béremelést követelnek a tanügyben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ