Sétálóövezetté nyilvánítják a Farkas, az Egyetem és a Szentegyház utcát

A felújítás alatt álló belvárosi utcák forgalmi rendjéről döntött a városi önkormányzat forgalmi bizottsága – jelentette be kedd este Emil Boc, Kolozsvár polgármestere.

Elmondta: a testület egyhangú döntése értelmében a Farkas (Kogălniceanu), Egyetem (Universității) és Szentegyház (Iuliu Maniu) utcákat sétálóutcává nyilvánítják, ahova csak az ott lakók és az áruellátást biztosító gépkocsik hajthatnak be (meghatározott időintervallumban - szerk. megj.), illetve a sürgősségi szolgálatok járművei. Boc felhívta a figyelmet: a Farkas (Kogălniceanu) és Egyetem (Universității) utcákba behajthatnak az iskolabuszok is. A Petőfi (Avram Iancu) utca forgalma változatlan marad, a Heltai (Cipariu) tér irányából továbbra is be lehet hajtani, de az Egyetem (Universității) utcába már csak az ottlakók fordulhatnak be. A Minorita köz (Hermann Oberth) irányát megváltoztatják, hiszen a Király (I.C. Brătianu) utcából innen lehet kihajtani a Deák Ferenc (Eroilor) utcába. A Bethlen (Baba Novac), és a Kossuth Lajos (21. Decembrie 1989.) utcákon a forgalom rendje változatlan marad. 

A polgármester hozzátette: a döntés meghozatalakor sokat nyomott a latba, hogy Romániában törvény szabályozza a légszennyezés csökkentésének mértékét a nagyvárosokban. 

 

Borítókép: A "csendes" Szentegyház utca (Rohonyi D. Iván felvétele)