Fejleszt Szilágy megyében a fejlesztési minisztérium
Vissza

Fejleszt Szilágy megyében a fejlesztési minisztérium

Krasznán óvoda, Szilágyperecsenben iskola, Sarmaságon bölcsőde épül, Varsolcon a polgármesteri hivatalt újítják fel, Szilágysámson pedig új víz- és szennyvízhálózattal gyarapodik.

„Sarmaságon új bölcsőde épül a fejlesztési minisztérium finanszírozásából. A fiatal családok támogatása prioritás az RMDSZ számára, ezért a szaktárca idén elkezdi az országos bölcsődehálózat fejlesztését is” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter Szilágy megyei látogatását követően.

A fejlesztési miniszter elmondta: a szilágyperecseni iskolát jövő hónapban átadják, a varsolci polgármesteri hivatal épületét pedig heteken belül, a krasznai óvoda munkálatai is jól haladnak. Szilágysámsonban 551 család csatlakozhat rá az új 20 kilométeres víz és szennyvízhálózatra, és 4 tűzcsap is készül.

A minisztert Seres Dénes megyei RMDSZ elnökkel, Dari Tamással, az újonnan kinevezett Szilágy megyei prefektussal, Szilágyi Róbert István megyei tanács alenökkel, illetve Fazakas Miklóssal,  Zilah alpolgármesterével is találkozott. A tárcavezető továbbá egyeztetett a Szilágy megyei RMDSZ-es polgármesterekkel és alpolgármesterekkel.

Borítókép: Cseke Attila (rmdsz.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden a nagyvilágból
Online filmvetítés Törőcsik Mari ...
Szabadnap az oltásra jelentkezőknek?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ