Február közepéig lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre
Vissza

Február közepéig lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre

Február 15-ig lehet jelentkezni a közép-kelet-európai, fiatal hegedűművész-generáció számára meghirdetett Hubay Jenő Hegedűversenyre.

A versenyre a visegrádi négyek és a Magyarországgal szomszédos országok – Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Csehország, Lengyelország – 20 év alatti hegedűsei jelentkezhetnek – közölték a szervezők.     

A megmérettetést 2021. április 8. és 11. között rendezik a miskolci Zenepalotában, a döntősök automatikus meghívást kapnak a 2021. július 7. és 17. között megvalósuló IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.     

A négy korcsoportban kiírt verseny zsűrijében a térség valamennyi országából helyet kap egy-egy hegedűművész vagy hegedűtanár, Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritusa képviseli. A zsűri elnöki tisztét az ukrán származású osztrák hegedűművész, Boris Kuschnir, a Bécsi Konzervatórium és a Grazi Zeneművészeti Egyetem professzora tölti be.       

A Hubay-verseny egyik különlegessége, hogy tanári különdíjban részesülnek a kategóriagyőztesek pedagógusai. A 8500 euró összdíjazású Hubay Jenő Hegedűverseny a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetével együttműködésben valósul meg. 

Jelentkezni 2021. február 15-ig a fesztivalakademia.hu honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével, önéletrajzzal és szaktanári ajánlással lehet. A 1. korcsoport kivételével kétfordulós versenyen egy szabadon választott és egy kötelező művel kell szerepelni.    

A Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította a Fesztivál Akadémia két művészeti vezetője, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húszévesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára.

(Fotó forrása: fesztivalakademia.hu)


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Humora, átlényegülő tehetsége ...
Koronavírus – 1059 pozitív ...
„Elindítunk egy folyamatot, amely a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ