Fafúvósok örömzenéje
Vissza

Fafúvósok örömzenéje

Három fafúvósból álló kamaraegyüttesnek tapsolhattunk a KlausenMusik július 10-i, péntek esti hangversenyén: Haáz Bence (oboa), Deák Sándor (klarinét) és Gálos Edina (fagott) hangszeres előadókat nagy örömmel fogadta a közönség. Tegyük rögtön hozzá: nemcsak azok, akik megjelentek a Szent Mihály plébánia belső udvarán tartott koncerten, hanem azok is, akik online hallgatták meg a koncertet.

Érdekes, ritkán hallható  művek szerepeltek műsoron, J. Haydn, L. van Beethoven, J. Ibert és Maros Rudolf egy-egy alkotása hangzott el. Bár több zenetörténeti kort ölelt fel a koncert repertoárja, mégis egyfajta hangulati egység jellemezte az előadott műveket, amelyek vidám, „napsugaras” hangulatot árasztottak a közönség felé. Érződött,  hogy a művészek örömmel muzsikálnak, és ezt az örömöt velünk, a közönséggel is megosztották. Fiatal, ám több éves (zenekari) hangszeres előadói tapasztalattal rendelkező előadókat hallgathattunk meg, akikről túlzás nélkül állítható: boldoggá tették a közönség számára a péntek estét. Technikailag  és zeneileg is szépen kidolgozott műveket hangzottak el, eddigi tapasztalatuknak köszönhetően az előadók szép összjátékkal örvendeztettek meg.  

A sikeres kezdet után jó lenne hosszú távú projektekben gondolkodni, hiszen máskor is van helye Kolozsváron a fafúvósok triójának. Mindig jó érzés tölti el a hallgatóságot, amikor frissen alakult kamaraegyüttes mutatkozik be, a zenélés öröme pedig akkor az igazi, ha másokkal is megosztjuk.

(Borítókép: Örömmel fogadta a közönség a péntek esti trio koncertjét – Haáz Bence, Gálos Edina és Deák Sándor. Fotó forrása: Egyházzene Kolozsvár Egyesület)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ismertette a MÚRE riportpályázata ...
Plazmaadással segítheted a ...
Drágul a reptéri parkolás Kolozsváron

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ