Évadzáró előadások a Puck Bábszínházban
Vissza

Évadzáró előadások a Puck Bábszínházban

Hétvégén zárja idei évadát a kolozsvári Puck Bábszínház: szombaton a Ha én lennék Mátyás király… látható, vasárnap pedig a Puck kalandjai (Aventurile lui Puck), valamint a Piroska és az éhes farkas (Scufița Roșie și lupul cel flămând) tekinthető meg.

A nyári szünet előtti utolsó előadására hívja közönségét a bábszínház magyar társulata: szombaton, július 10-én, délelőtt 11 órától a Ha én lennék Mátyás király… című előadást láthatják az érdeklődők. Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra, kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mind emlékezetükbe vésték.

Az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt látjuk-halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, miből van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik és végül, a gyerekek segítségével, elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.

Az előadást Demeter Ferenc írta, Urmánczi Jenő rendezte, előadja Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs és Mostis Balázs. Ajánlott alsó korhatár 3 év.

Vasárnap, július 11-én, 12.30-tól a román tagozat Piroska és az éhes farkas (Scufița Roșie și lupul cel flămând) című előadása látható, amelyet Ion Iurcu rendezett és ad elő, ajánlott alsó korhatár 3 év. Este 7 órától a társulat legújabb, Puck kalandjai (Aventurile lui Puck) című előadása tekinthető meg, amelyet a Szentivánéji álom alapján Cristian Nedea adaptált színpadra, ajánlott alsó korhatár 10 év.

Az előadásokra a puckpuppettheatre.eventbrite.com weboldalon foglalhatók jegyek, amelyeket kezdés előtt 30 perccel lehet kiváltani a bábszínház pénztárában. A szervezők arra kérik a bérlettel rendelkező nézőket, hogy a biztos bejutás érdekében ők is foglalják le helyeiket.

(Borítókép: Jelenet a Ha én lennék Mátyás király... című bábelőadásból. Fotó: Puck Bábszínház) 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ