EURO-2020 – Ha kijutnak, a „halálcsoport” vár a magyarokra
Vissza

EURO-2020 – Ha kijutnak, a „halálcsoport” vár a magyarokra

A világbajnok francia és a címvédő portugál válogatott is a részben budapesti rendezésű csoportba került szombaton a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti sorsolásán, azaz mindkettő a Puskás Arénában játssza két mérkőzését. Ebbe a csoportba kerülhet tehát Magyarország, amennyiben kijut a kontinensviadalra, s mivel Budapest rendezői párja München, így ebben a négyesben szerepel még Németország, amely mindhárom találkozóját hazai pályán játszhatja.

A Nemzetek Ligája A divíziójának pótselejtezőjéről még Izland és Bulgária kerülhet az F csoportba, de ha Románia nyerné a négyest, akkor rendezőként a részben bukaresti, lényegesen könnyebb C csoportba kerülne, így a D divízió győztese jönne negyediknek a „halálcsoportba”. A legalsó, D osztály pótselejtezőjében Koszovó, Fehéroroszország, Észak-Macedónia és Georgia érdekelt.

A sorsolás másik érdekessége az volt, hogy Horvátország és Anglia azonos négyesbe került, így „megismétlődik” a tavalyi világbajnokság elődöntője, amelyet hosszabbításban 2–1-re a későbbi ezüstérmes horvátok nyertek. Az angoloknak másik ellenfelük, Csehország is ismerős lesz, mivel azonos selejtezőcsoportban szerepeltek. Így járt a spanyol és a svéd válogatott is, amely csoportjában a román nemzeti tizenegyet megelőzve kvalifikálta magát a tornára.

A sorsoláson az is kiderült, hogy Rómában olasz–török nyitómeccsel veszi kezdetét június 12-én a rendhagyó Eb, amelyet 12 ország egy-egy városában rendeznek. Budapesten három csoportmeccs mellett június 28-án egy nyolcaddöntőt rendeznek. A legjobb 16 között az egyik budapesti fellépő a C csoport győztese lesz, ennek a négyesnek jelenleg Hollandia, Ukrajna és Ausztria a biztos tagja.

A 2020-as Eb csoportjai:

A csoport (Róma és Baku): Törökország, Olaszország, Wales, Svájc

B (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország

C (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, a D divízió győztese, vagy Románia

D (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, a C divízió győztese, Csehország

E (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, a B divízió győztese

F (München és Budapest/Puskás Aréna): A divízió győztese (kivéve Románia, mert akkor a D divízió győztese), Németország, Franciaország, Portugália

A pótselejtezők március 26.-i elődöntői (a finálékat március 31-én rendezik, a győztesek jutnak ki az Eb-re):

A divízió: Bulgária-Magyarország és Izland-Románia;

B divízió: Bosznia-Hercegovina - Észak-Írország és Szlovákia-Írország;

C divízió: Skócia-Izrael és Norvégia-Szerbia;

D divízió: Georgia-Fehéroroszország és Észak-Macedónia – Koszovó.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ