Eurimages támogatás két román rendezőnek
Vissza

Eurimages támogatás két román rendezőnek

Tudor Giurgiu és Anca Damian romániai filmrendezők készülő alkotásai Eurimages támogatást nyertek, derül ki az Európa Tanács európai koprodukciók gyártását és forgalmazását támogató alapjának honlapjáról. Tudor Giurgiu negyedik, Közeledés (Apropierea) című nagyjátékfilmje 250 000 euró, míg Anca Damian Marona fantasztikus utazása (Extraordinară călătorie a Maronei) című animációja 432 000 euró támogatást kapott a koprodukciós filmek támogatására elkülönített kulturális alapból.

Tudor Giurgiu negyedik, a Libra Film, a spanyolországi Tito Clint Movies és a csehországi Evolution Films koprodukciójában készülő nagyjátékfilmje Marin Mălaicu-Hondrari azonos című, 2010-ben megjelent regényére épül. A forgatás október 19-én kezdődött a spanyolországi Candasban, a stáb Romániában,  az erdélyi Oláhszentgyörgy településen is forgat majd. A filmet Romániában 2018 októberében mutatják be.

Anca Damian rendező animációja román–francia–belga koprodukcióban készül. A film forgatókönyvét a rendező színész fiával, Anghel Damiannál közösen írta, a történet egy kortárs tündérmese egy nőstény kutyáról, akit arra idomítottak, mindent megadjon gazdáinak, akár élete árán is. A film 2018-ban kerül forgalmazásba.

Az Európai Bizottság Eurimages alapjából összesen 22 fikciót, hét dokumentumfilmet és egy animációsfilmet támogattak az ügyvezetői tanács döntése alapján, a támogatások összértéke 5 598 535 euró.

(Borítókép: Jelenet a Közeledés című filmből. Fotó: Libra Film)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mától lehet regisztrálni a 11. ...
Az RMDSZ nem támogatja bizalmatlansági ...
Költségvetés-kiigazítás: mire jut több ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ