EU CodeWeek: könyvtári programozás gyermekeknek
Vissza

EU CodeWeek: könyvtári programozás gyermekeknek

A Kolozs Megyei Tanácsnak alárendelt Octavian Goga Megyei Könyvtár ötödik alkalommal szervezi meg október 7-e és 22-e között Eu CodeWeek rendezvényét.

Ma a 7 és 14 év közötti gyerekeknek szerveztek számítógéppel kapcsolatos műhelytevékenységet Kids Go Tech elnevezéssel, amelyet a Google is támogatott. Október 11-én és 18-án délután 4 órától kezdődően három órán át robotkészítéssel foglalkoznak a gyerekek, de lesznek kvízversenyek és scratch & stories programozási nyelvvel való ismerkedés is.

A könyvtár Hajnal negyedi kirendeltségénél a könyvtár munkatársai, civil szervezetek és önkéntesek segítségével szintén robotokkal kapcsolatos tevékenységek zajlanak: a gyerekek legókból építenek majd robotokat.  

A CodeWeek megszervezését az Európai Bizottság kezdeményezte, először 2013-ban került sor ilyen eseményre. A cél az, hogy a gyerekek számára lehetőséget biztosítsanak a programozás elsajátítására. A Kolozs megyei könyvtár így kíván hozzájárulni a gyermekek digitális kompetenciáinak fejlesztéséhez. A részvétel ingyenes, további részletek a www.bjc.ro honlapon. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tüntetéseket szervez a Magyar Szülők ...
Kormányfőtitkár lett a korrupcióval ...
Kijelölt túraútvonalat adtak át a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ