Erste Liga: Csíkszeredában vette vissza pályaelőnyét az FTC
Vissza

Erste Liga: Csíkszeredában vette vissza pályaelőnyét az FTC

A Ferencváros vezet a harmadik mérkőzés után a jégkorong Erste Liga döntőjében, miután szombaton hosszabbításban 2–1-re nyert a Csíkszereda vendégeként.

A székely együttes kedden 7–3-as sikerével elvette az alap- és középszakaszgyőztes zöld-fehérek pályaelőnyét, a Ferencváros szerdai 7–2-es győzelmével egyenlített. A Csíkszeredai Sportklub azonban így is azzal a tudattal várhatta egymást követő két hazai meccsét, hogy amennyiben valamennyi összecsapást megnyeri saját közönsége előtt a Vákár Lajos Műjégpályán, úgy 2011-es sikere után újra ünnepelhet.

Csíkszeredában korábban háromszor mérkőztek a felek az idényben, mindannyiszor a Sportklub győzött.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés: • Csíkszeredai Sportklub–Ferencvárosi Torna Club-Telekom 1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–1) – hosszabbítás után; gól: Becze Tihamér – 47. perc, illetve Tóth Adrián – 40. és Marcus Perrier – 68. perc) – az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 az FTC javára.

A szombati összecsapás elején inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt a felek: 14 kapura lövést láthatott – 5–9-es megoszlásban – az 1950 fős közönség, gólt viszont nem.

A második felvonásban már többször kísérleteztek a csapatok – a hazai oldalon 14, a vendégen 13 próbálkozást jegyeztek fel –, a reteszt feltörnie a fővárosi együttesnek sikerült hét másodperccel a harmad vége előtt Tóth Adrián révén.

A harmadik húsz percben az immár magyar válogatott Becze Tihamér találatával emberelőnyből egyenlített a Csíkszereda.

A döntés így a négy a négy elleni hosszabbításra maradt, amelyben a kanadai Marcus Perrier találatával az FTC-Telekom kerekedett felül, ezzel visszavette pályaelőnyét.

Vasárnap újra Csíkszeredában mérkőztek a felek.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ