Érintőkártyás bérletek orvostanhallgatóknak
Vissza

Érintőkártyás bérletek orvostanhallgatóknak

Interneten (www.calendis.ro) előjegyzett időponttal válthatják ki a Kolozsvári Közszállítási Vállalat járatain érvényes ingyenes és kedvezményes bérleteket tartalmazó érintőkártyáikat június 18-tól július 6-ig a kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem diákjai. Az előzetes időpontkérésre a várakozási idő és sorbanállás csökkentése érdekében van szükség.

Az új utazási igazolványok helyettesítik a papíralapú bérleteket, csak a végzősök kérhetnek preferencia szerint papírbérletet. Az ingyen bérleteket többé nem kell havonta frissíteni, csak minden egyetemi év elején szükséges aktualizálni, legközelebb 2019 októberében a kártyaárusító központoknál, a kedvezményes bérleteket továbbra is havonta lehet frissíteni bármely bérletirodánál. Az ingyenes bérletek esetében az első érintőkártya ingyenes, a kedvezményes bérlet esetében az érintőkártya ára 5,5 lej. A kártya 3 évig érvényes. Az érintőkártyák típusai: A Kártya, City CardStudent, Euro<26, ISIC, Omnipass, StudCard.

Június 14-ig hétköznap 8–22, szombaton és vasárnap 8–16 óra között kiválthatók az érintőkártyák az1-es egyetemi bentlakásban (Csillagvizsgáló/Observator) és a 9-esegyetemi bentlakásban (Hasdeu).

Állandó jelleggel kiválthatók az érintőkártyás bérletek az alábbi helyeken: bérletiroda a Magyar/1989 December 21 utca 79A (H–P 7.30–21.30) és a Május 1 téren (H–P 6–22), valamint a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal lakótelepi irodáiban (Álmos/Al. Vlahuta 46-47., Pasteur 60., Liebcknecht tér 7-8., Bazsarózsa/Ion Mester 10.) hétfőtől szerdáig 8–16, csütörtökön 8–17.30, pénteken 8–14.30 óra között, valamint a Mócok/Motilor útja 7. szám alatti hivatalban hétköznap 8.30-tól csütörtökön 18.30, a hét többi napján 16.30 óráig. A nyitvatartási idő utolsó negyedórájában már nem bocsátanak ki új kártyákat, a záráshoz szükséges eladási összesítés elkészítése zajlik.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A szenátus elutasította a gyermekpénz ...
Román városnak akarják láttatni ...
Rollerezőket és bringásokat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ