Erdélyi siker a KAFF-on: Láng Orsolya Szezon utánja kapta a nagydíjat
Vissza

Erdélyi siker a KAFF-on: Láng Orsolya Szezon utánja kapta a nagydíjat

Láng Orsolya erdélyi rendező Szezon után című filmje kapta a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) nagydíját – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A közlemény szerint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készült diplomamunka egy kis halászfalu lakosainak szezonvégi mindennapjait mutatja be lírai módon, fekete-fehér színvilággal. A június 19. és 23. között lezajlott fesztivál legjobb egész estés magyar animációja Milorad Krstić akcióthrillere, a Ruben Brandt, a gyűjtő lett.

A legjobb rövidfilm díját Tóth Roland némafilmes stílusban feldolgozott Bela című animációja nyerte, mely a legendás Lugosi Béla életét rajzfilmesíti meg.

A legjobb televíziós sorozat elismerését megosztva kapta Tóth-Pócs Roland Cigánymesék sorozatának Riza éjszakája epizódja, valamint Fabók Szilvia és Mikori Tama meseadaptációja, a Kippkopp a hóban. A Marék Veronika könyve alapján készült kisfilmet az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület közönségdíjjal jutalmazta.

Andrasev Nadja Szimbiózis című legújabb kisfilmjének hazai premierje az idei KAFF-on volt, ahol három díjat is nyert: a legjobb első filmnek járó elismerést, az Országos Diákzsűri díját, valamint a Magyar Filmkritikusok díját. A kritikusok zsűrije emellett dicsérő oklevéllel jutalmazta Láng Orsolyának a fesztivál nagydíját is elnyerő Szezon után című kisfilmjét.

Glaser Kati Városi legendák szériájának Az emberi test című epizódja kapta a legjobb forgatókönyv díját. A legszínvonalasabb képi formanyelvért és a legjobb animációs munkáért Klingl Béla 3D animációját, a Remake-et tüntették ki. A legjobb technikai kivitelezésért díjazták Bucsi Réka Solar Walk című animációját.

A záróünnepség befejezéseként Mikulás Ferenc életműdíjjal tüntette ki A légy című rövidfilm Oscar-díjas rendezőjét, Rófusz Ferencet a magyar animációért végzett évtizedes munkájáért.

A tizennegyedik alkalommal megrendezett Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon nyolc helyszínen több mint 300 film volt látható. Emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és egyéb szakmai program várta az érdeklődőket.

(Borítókép: Láng Orsolya a díjazáskor. Forrás: KAFF/Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Edi Iordănescu második CFR-kalandja ...
Egy dollárért hozat kőzetmintát a ...
Lezárult a levélvoksolás, szombaton ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ