Erdélyi röplabdarangadó zilahi győzelemmel
Vissza

Erdélyi röplabdarangadó zilahi győzelemmel

A két szomszédos élvonalbeli férfi röplabdacsapat, a Dési Egyesülés és a Zilahi MRK találkozóit mindig nagy érdeklődés kísérte, függetlenül hol rendezték az összecsapást. A hétvégén a dési sportcsarnok adott helyet a két együttes találkozójának, és ezúttal is szoros volt a küzdelem.

(erkedi, póka)

Megérdemelten győzött a nem kevesebb mint hat idegenlégióst felvonultató szilágysági gárda. Házassága révén szamosújvári örmény gyökerekkel rendelkező Bogdan Tănase edző tanítványai a Szamos-parti teremben is megcsillogtatták a röplabda erényeit, szépségeit, és biztosan nyertek. Az első szett egy kissé elhúzódott, 33 percet tartott, mivel fej fej mellett haladtak a felek, de a végén a Meszes aljiak örülhettek. A második menetben a hazaiak voltak jobbak, Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők fiai kevesebbet hibáztak, és meg is nyerték 25–22-re. A hidegzuhanyból felébredtek a zilahi játékosok, és az utolsó két  szettet már nem engedték ki a kezükből. Így lett a végeredmény 3:1 (28, –22, 17, 24) az MRK javára. A zilahi alakulat vezetői nem titkolják, ebben a bajnokságban is az elsőségre törekednek. A csapat legjobb játékosa Désen Linz Leit Medeiras Nogueirra volt, 29 pontot szerzett, mellette még kitűnt a brazil Leo Del Bosco 13 ponttal. Utóbbi a meccs végén sérülten hagyta el a játékteret, orvosi beavatkozásra szorult, de amint azt a dési sportcsarnok orvosa elmondta, térdsérülése nem olyan súlyos, akár társai között lehet a következő fordulóban Buzăuban. A vendégeknél pályán volt a Kazincbarczikai Vegyésztől leszerződtetett Szabó Dávid is, ő egy pontot szerzett együttesének. Az Egyesüléstől a még ifi Alex Raţă (a nyáron érkezett Désre a Szucsávai ISK-tól) szerepelt a legjobban, ő 17 pontot ért el.

A közel kétórás (1 óra és 56 perces) mérkőzést Marius Ştefurac–Alin Mateizer ploieşti-i kettős hibátlanul vezette.    

Óriási csatában diadalmaskodott a Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări ellen a Kolozsvári Universitatea Sportklub együttese a Horia Demian Sportcsarnokban. Lőtei Attile Rómeó tanítványai 0:2-es állásról álltak talpra, és megszerezték az idényben első két bajnoki pontjukat. Ez a csata is maratoni hosszúságú volt, a 122 perces találkozó a kolozsváriak 3:2 (–21, –26, 20, 20, 8) arányú sikerével végződött.

Kolozs megye harmadik csapata, az Aranyosgyéresi MSC is pályaválasztó volt, de esélye sem volt a győzelemre: 63 perc alatt 3:0 (14, 22, 12) arányban kikapott a tapasztaltabb Krajovai U MSC-től.

A november 16-i folytatásban mindegyik Kolozs megyei gárda idegenben játszik: a désiek Nagybányán, a kolozsváriak Galacon, a gyéresiek Temesvárott vendégeskednek.

Az A1-osztály 5. fordulójának másik két meccsén: • Temesvári UV–Buzăui Gloria MSC 0:3 • Bukaresti Dinamó–Galaci MSC Arcada 3:0. Az állás: 1. Dinamó 14 pont, 2. Arcada 12 (12:4), 3. Zilah 12 (15:5), …, 6. DÉS 7, …, 8. KOLOZSVÁR 2, 9. ARANYOSGYÉRES 1.

A női élvonalban a Luminiţa Trombiţaş edzette lányok is győztesen hagyták el a Horia Demian Sportcsarnok játékterét, a Piteşti-i Argeş elleni találkozó fordulópontját a harmadik szett jelentette, amit nagy küzdelemben a Kolozsvári U NTT Data nyert meg. A 114 perces összecsapást 3:1 (15, –18, 26, 19) arányban hozták a kolozsvári lányok, akik szintén az idény első győzelmét aratták. Az U NTT Datának következik a kiszállás az újonc Medgidiai SK otthonába, a mérkőzést szombaton 13.30-kor rendezik, élőben közvetíti az RTV3 tévéadó.

A 6. forduló többi találkozóján: • Bukaresti Rapid–Balázsfalvi Volei Alba MSC 0:3 • Voluntari-i CSO–Galaci Belor ESK 0:3 • Bukaresti Dinamó–Lugosi MSC 3:1 • Bákói Ştiinţa SK–Târgoviștei MSC 3:1. A Medgidiai SK szabadnapos volt. A sorrend: 1. Balázsfalva 15 pont/5 mérkőzés (15:1), 2. Dinamó 15/5 (15:3), 3. Arcada 15/6 (15:5), …, 8. KOLOZSVÁR 3.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szeben és Kolozsvár az UNESCO kreatív ...
Az erdélyi tudományosság egyik ...
Ötkarikacsapás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ