Erdélyi magyar egyetemistáknak hirdet felvételt az MCC
Vissza

Erdélyi magyar egyetemistáknak hirdet felvételt az MCC

Az egyetemi alapképzésen ősszel második évüket kezdő kolozsvári diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kolozsvári Egyetemi Programja (KEP). A hagyományos oktatást kiegészítő szakirányos képzések célja, hogy felkarolja azokat a tehetséges egyetemistákat, akik a kurzusok elvégzését követően környezetük javára szeretnék fordítani a megszerzett tudást.

„A felvételi eljáráson sikeresen továbbjutó diákok teljesen ingyen képezhetik magukat az MCC kolozsvári központjában. A program során hallgatóink nemcsak vezetői tapasztalatokat szereznek, de lehetőségük van arra is, hogy idegen nyelvi ismereteiket tökéletesítsék, mindezt neves és gyakorló szakemberek segítségével. Tapasztalataink szerint nálunk olyan használható tudással gyarapodnak a résztvevők, amelyet a szakmai életben szinte azonnal kamatoztatni tudnak” – mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese.

A felvételt nyert, októberben másodévüket megkezdő egyetemisták a KEP keretében Erdély-tanulmányok, Média és kommunikáció, valamint Nemzetközi kapcsolatok és gazdaság szakirány közül választhatnak. A szakirányos kurzusok és ingyenes nyelvórák mellett a diákok mentorok által felügyelt projektmunkák során gyakorlati tapasztalatokat szereznek. Továbbá tágabb látókörre tesznek szert és mélyebb ismereteket sajátítanak el egy-egy általuk kiválasztott területen. Mivel az MCC a szakmai fejlődésen túl az összetartozást erősítő pezsgő közösségi diákéletet is fontosnak tartja, ezért a résztvevők élményekkel teli programokra, táborokra is számíthatnak.

A programba jelentkezőknek egy felvételi eljárás keretein belül szóbeli és írásbeli vizsgán kell átesniük. Míg előbbi egy logika- és szókincsteszt kitöltését, valamint a választott szakirány által megadott felvételi témák közül egynek a kidolgozását jelenti, addig a szóbeli vizsgán a megírt esszét kell prezentálni a felvételi bizottság előtt.

Az MCC budapesti központú, több mint húszéves múltra visszatekintő, interdiszciplináris, egyetemektől független intézmény, amelynek célja Kárpát-medence-szerte a tehetséges fiatal hallgatók felkarolása és oktatása magas színvonalú képzési rendszerén keresztül. Az MCC KEP ugyanezek szellemében nyújt a felsőoktatási tanulmányok mellett végezhető képzési lehetőséget a Kolozsváron tanuló egyetemisták számára, az egyetemi intézménytől és a tanult szaktól függetlenül.

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának szakirányos képzéseire április 23. éjfélig adhatják be pályázatukat az érdeklődők. A képzésről és a jelentkezés feltételeiről további információ az intézmény honlapján (http://mcc-kolozsvar.ro/) olvasható, ahol nemcsak a kurzusok, de a felvételi kritériumok is bővebben áttekinthetőek.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az erdélyi tudományosság egyik ...
Ötkarikacsapás
Régi vita, még régebbi kihívások

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ