Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány: gazdag programok nyárára
Vissza

Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány: gazdag programok nyárára

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány terveit is derékba törte a pandémia. A járványhelyzet javulásával az Alapítvány vezetői is a jövőbe tekintenek, gazdag nyári programok, szervezetfejlesztés szerepelnek terveik között.

„Az Alapítvány jelenleg három városban, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron, hat munkatárssal működik és a folyamatosan bővülő újabb feladatok munkahelyek teremtésére is adnak lehetőséget – tájékoztat Szikszai Rózsa Katalin alapítványi titkár. – Most legfőképpen a nyári programokra koncentrálunk. Jelen leszünk a nagyobb  erdélyi fesztiválokon, ugyanakkor  táborokat, képzéseket, gyerek és ifjúsági programokat is szervezünk ebben az évben. Természetesen nagy súlyt fektetünk a résztvevők biztonságára. Júniusra kristályosodnak ki részletes terveink, amikről a nagyközönséget is tájékoztatjuk.”

A marosvásárhelyi székhellyel rendelkező Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány két éve alakult. Célja és küldetése az erdélyi és a hagyományos magyar kultúra részének tekintett letűnt, vagy eltűnőben lévő kisközösségi – falusi, paraszti és népi – kultúra elemeinek a megőrzése. Kiemelt feladatának tekinti a néphagyományok, a népművészet ápolását, életben tartását és átörökítését, Erdély, Partium és Moldva területén.

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány alakuló ülését Kolozsváron, 2019. október 18-án, a Bocskai-házban rendezték, ami egyben munkájának kezdetét is jelentette.  Az Alapítványt az a Sapientia Alapítvány hozta létre, amely május 25-én tartotta századik, ünnepi ülését. Az új szervezet a Magyarországon működő Hagyományok Háza és az intézményen belül – a Kárpát-medencei feladatokat ellátó – Hagyományok Háza Hálózat stratégiai partnere, de tőle függetlenül működik. Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány általános ügydöntő, ügyvezető és képviseleti kezelőszerve a kilenctagú kuratórium.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Alacsony az átoltottság, nehéz behozni a lemaradást
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó
Szenátus: januártól nőjön a gyermeknevelési pótlék

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Toleranciagyakorlás
  • Tasnádi Szilárd: szigorítások ...