Emberéletet követelt az áradás, 15 megyét érintett a szélsőséges időjárás
Vissza

Emberéletet követelt az áradás, 15 megyét érintett a szélsőséges időjárás

Három gyermek vízbefúlt Prahova megyében, egy másikat pedig még keresnek, miután a pénteken lezúduló felhőszakadások nyomán keletkezett áradás elsodorta őket édesanyjukkal együtt.

Az asszonyt kimentették, az egyik gyereket megtalálták holtan péntek este, a másik kettő holttestére ma reggel találtak rá. Egy gyermeket még keresnek a tűzoltokból, rendőrökből és csendőrökből álló csapatok. A hatóságok 37 személyt mentettek még ki, további 100 személynek pedig el kellett hagynia otthonát – idézi az Agerpres hírügynökség a belügyminisztérium szombaton kiadott sajtóközleményét. 

A közlemény értelmében több mint 7.200 belügyi alkalmazott dolgozott terepen a péntekről szombatra virradó éjszaka. Az elmúlt 24 órában 12 meteorológiai és 14 hidrológiai figyelmeztetést adtak ki a hatóságok. Prahova megyén kívül Argeş, Beszterce-Naszód, Buzău, Călăraşi, Kolozs, Hunyad, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Ialomiţa, Máramaros, Maros és Neamţ megyében okozott számottevő károkat az áradás, összesen 55 településen. 

A 15 megye területén összesen 559 házban, 142 udvarban, 56 pincében/alagsorban, 3 közigazgatási épületben és 7 személygépkocsiban okoztak károkat a szélsőséges természeti jelenségek. Tíz megyében a belügyi alkalmazottak továbbra is a terepen tartózkodnak. A közleményben felhívják a vészhelyzetben levő területek lakosságát, hogy ne menjenek a folyók, patakok közelébe, és adott esetben, felszólításra hagyják el a veszélyeztetett területeket.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A Környezetvédelmi Őrség megbírságolta ...
Kedvezményes repülőjegyek európai, ...
Hidrogénbuszt tesztelnek Kolozsváron is

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ