Eltérítettek egy utasszállító repülőgépet, katonák veszik körül
Vissza

Eltérítettek egy utasszállító repülőgépet, katonák veszik körül

Egy máltai lap szerint egy ember térítette Máltára az Afriqiyah Airways líbiai légitársaság egyik belföldi járatát és az utasokat hajlandó szabadon engedni a repülőtéren álló gépből, ha teljesítik a követeléseit.

A Times of Malta című lap értesülése szerint a gépeltérítő azt közölte, hogy van nála egy kézigránát. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy mit követel. Azt állítja, hogy Moamer Kadhafi néhai líbiai diktátor híve.

A líbiai gép Szebha városból indult és Tripoliba kellett volna repülnie. A gép a leszállópályán áll, hajtóművei járnak, és katonák veszik körbe nagyobb távolságból - jelentette a weboldalán pénteken a Times of Malta című helyi lap.

Az újság szerint egyelőre senki nem ment közel a géphez. A portálra feltett videón látszik, hogy mozgás van a pilótafülkében. A repülőtéren egyelőre minden induló járatot késleltetnek, a már a beszállókapuknál lévő utasoknak egyelőre ott kell várakozniuk.

A szigetországba érkező járatokat más, külföldi repülőterekre irányítják át. Négy ilyen gép már leszállt az olaszországi Cataniában.


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emancipáció húsz lejre
Kovácsházi István vendégszereplésével ...
„Nincs a világon semmi, amit magyarul ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ