Elsőfokú, sárga figyelmeztetés árvízveszély miatt
Vissza

Elsőfokú, sárga figyelmeztetés árvízveszély miatt

Mára és holnapra az ország tíz nyugati és északnyugati megyéjében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést bocsátott ki árvízveszély miatt a hidrológiai intézet.

Az érintett megyék az alábbiak: Temes, Krassó-Szörény, Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód, Szilágy, Bihar, Kolozs, Arad és Hunyad. A figyelmeztetés szerdán éjféltől csütörtökön 12 óráig van hatályban – közölte az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet.

A figyelmeztetés szerint az említett időszakban kialakulhatnak helyi áradások a Béga felső vízrajzi medencéjében (Temes megye), a Temes felső vízrajzi medencéjében és a középső medence mellékfolyóin, Lugos környékén, Krassó-Szörény és Temes megye számos más folyóvizén kell a kialakuló árvizekre figyelni szerdán egész nap, illetve csütörtök délig.

Ma déltől csütörtök délig kialakulhatnak árvizek a Visón, az Izán, a Túron, a Láposon (Máramaros és Szatmár megye), a Nagy-Szamoson (Beszterce-Naszód megye), a Krasznán (Szilágy és Szatmár megye) illetve ezek mellékfolyóin, a Berettyó felső vízrajzi medencéjében és mellékfolyóin (Szilágy és Bihar megye), a Sebes-Körös felső folyásánál és a középső vízrajzi medence mellékfolyóin (Kolozs és Bihar megye), a Fekete-Körös felső folyásánál és a középső vízrajzi medence mellékfolyóin (Arad és Bihar megye), a Fehér-Körös felső folyásánál, illetve a középső és az alsó vízrajzi medence mellékfolyóin (Hunyad és Arad megye).

Különösen nagy lesz az árvizek kialakulásának veszélye szerdán 9 óra és 15 óra között Krassó-Szörény megye néhány kisebb folyóvizén, szerdán 12 órától csütörtök 6 óráig pedig Bihar, Szatmár és Máramaros megye kisebb folyóin.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ