Elsőéves magyar egyetemisták jelentkezését várja az MCC
Vissza

Elsőéves magyar egyetemisták jelentkezését várja az MCC

A kolozsvári felsőoktatási intézmények alapképzésén első évüket megkezdő diákok számára hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kolozsvári Egyetemi Programja. A Tombor András által alapított intézmény egyetemi tanulmányok mellett végezhető ingyenes képzésére szeptember 16-ig jelentkezhetnek a diákok.

A program célja, hogy felkarolja a legtehetségesebb egyetemistákat és közösségükért tenni akaró, vezetői tapasztalatokkal rendelkező, idegen nyelven jól kommunikáló fiatalokat neveljen.

„Az első évet sikeresen teljesítő 13 diákunktól rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, amelyek megerősítenek bennünket abban, hogy képzésünk hiánypótló a térségben. Amit tanulóink legtöbbször kiemelnek és erősségként említenek, az a jó csapatkohézió, a támogató és összetartó közösség, az érdekes és aktuális témák feldolgozása, valamint a személyes fejlesztés és visszajelzés”mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese.

Különböző kurzusok közül lehet választani, a palettán megtalálható a politikai filozófia, a közgazdaságtan, az érveléstechnika és logika, az idea pitch, a jogi alapok, a research design, a retorika és prezentáció, valamint az íráskészség-fejlesztés. A sikeresen felvételiző diákoknak félévente 2-3 kurzust kell kötelezően elvégezni, amelyek mellett térítésmentesen román és angol nyelvórákat is vehetnek, hogy nyelvi kompetenciájukat is fejlesszék. Az oktatás magyar nyelven zajlik a Mathias Corvinus Collegium kolozsvári központjában.

Ahogy az MCC-s képzések esetében megszokott, neves és elismert oktatók is emelik az oktatás színvonalát, valamint a diákoknak gyakorlati tapasztalatszerzésre is lehetőségük nyílik a mentorálással kísért projektmunkák keretében. A szakmai fejlődés mellett a közösségépítésre is nagy hangsúly esik: motiváló közösség, inspiráló és támogató környezet, valamint élménydús közösségi programok is várják a hallgatókat. 

A hároméves egyetemi program első éve a juniorképzés, amelynek elvégzése után az alábbi szakirányok közül választhatnak a diákok: média és kommunikáció, nemzetközi kapcsolatok és gazdaság, Erdély-tanulmányok.

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjáról, valamint a jelentkezési feltételekről bővebb információ az http://mcc-kolozsvar.ro honlapon olvasható.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ