Első helyen végzett a Dési Egyesülés a röplabda alsóházában
Vissza

Első helyen végzett a Dési Egyesülés a röplabda alsóházában

Utolsó pillanatban vesztette el a felsőházban való szereplését a Dési Egyesülés férfi röplabdacsapata, a Marius Dascălu–Szilágyi Tibor edzőpáros gárdája azonban a gyengébb csapatokon bosszulta meg magát, és végül a táblázat 7. helyén zárta az A1-bajnokságot.

(erkedi, póka)

Az idény utolsó áldozatuk éppen az újonc Aranyosgyéresi MSC röplabdázói voltak, akik, azonban hazavittek egy szettet, amint azt az alapszakaszban is tették. Jól kezdték az összecsapást az Aranyos mentiek, adott pillanatban 4–1-re vezettek, de a hazaiak fordítottak, és elhúztak 9–6-ra, majd az első szettet 25–22-re hozták. A folytatás is jól alakult Désnek, 25–23 arányban nyerte a másodikat is. A harmadik játszma a MSC fölénye jegyében zajlott, amelyet meg is nyertek 26–24 arányban. Az utolsó szettben rákapcsoltak a hazaiak, és 25–20-ra megnyerték.

A hazaiaktól Silviu Suson tűnt ki  21 ponttal, mig az aranyosgyéresiektől  újból a brazil Alexsandro Dyego Oliviera do Nascima emelkedett ki 28 ponttal. Nélküle nem is tudjuk elképzelni a csapat játékát, messzemenően az évad legjobbja volt.

A dési találkozó 96 percet tartott, de azért mindkét félnél már érződött a vakációs hangulat...

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Aranyosgyéresi MSC 3:1 (22, 23, –24, 20).

Vereséggel búcsúzott a bajnokságtól a Kolozsvári Universitatea Sportklub is, a lengyel Piotr Sobolewski és Lőtei Attila Rómeó együttese egy szettet tudott elcsípni a nagybányaiaktól. A találkozó 93 percet tartott. A kolozsváriak az utolsó helyen zárták a sorozatot.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Nagybányai Ştiinţa Explorări 1–3 (–29, 22, –19, –20).

Az alsóház végeredménye: 1. DÉS 41 PONT, 2. Nagybánya 19, 3. ARANYOSGYÉRES 19, 4. KOLOZSVÁR 10.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Feljelentették Băsescut újabb ...
RMDSZ: a nép ügyvédje közbelépését ...
Több mint tízezer fiatal hagyta el ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ