Első alkalommal kézműves sörfesztivál Kolozsváron
Vasárnapig kóstolhatók a kézműves sörök a Kőkert utcában
Vasárnapig kóstolhatók a kézműves sörök a Kőkert utcában
Vissza

Első alkalommal kézműves sörfesztivál Kolozsváron

Kolozs megyében első ízben szervezik meg a Kézműves Sörök Fesztiválját a Kőkert (Piezişă) utca 8. szám alatt található Blend. Brews&Bites és a 26. szám alatt található Studio 26 lokálban – közölte tegnap a vasárnapi tartó rendezvény szervezője, Teodora Romano. Hangsúlyozta: a seregszemlére Kolozs megyéből két kisüzemi sörfőzde nevezett be, a Bere à la Cluj és a Hophead. Ezeken kívül Erdély és az ország többi részéből nyolc kézműves sört gyártó cég lesz jelen.

Az alkoholon kívül a résztevőket lemezlovasok által biztosított zenével és mesterszakács által készített finom falatokkal várják.

– Az utóbbi időben egyre több sörfőzde jelenik meg, jelenleg két ilyen cég működik Kolozsváron. A fesztivál kiváló alkalom arra vonatkozóan, hogy az érdekeltek végigkóstolhassák a söröket, feltérképezhessék a kínálatot, megismerhessék a felhozatalt. A sörnek nem muszáj lágernek, ipari mennyiségben gyártottnak lennie, hanem lehetnek különböző ízei, aromái – nyilatkozta a Szabadság hírportálnak adott videóinterjújában Dezső Péter a Bere à la Cluj képviselője. Ő is azt tapasztalta, hogy az elmúlt években felfele ívelő a pályája a kézműves söröknek, a fogyasztók részéről fokozott érdeklődés tapasztalható. – Az emberek elkezdtek minőségibb söröket fogyasztani, egyre igényesebbek. Ahogy az élelmiszerek vonatkozásában a biotermékeket keressük, ugyanúgy a sörben is a házi gyártásúakat részísítjük előnyben. Fontos szempont az is, hogy az ügyfelek helyi termelőtől akarnak vásárolni, így a pénz helyben marad. Sokaknak nem mindegy, hogy a sör ára egy multinacionális cég zsebén át elhagyja az országot, vagy itt marad, itt fektetik be – jegyezte meg.

Dezső Péter sokatmondó kijelentést tett: adatai szerint egy kézműves sörfőzde annyi „folyékony kenyeret” állít elő egy év alatt, mint egy multi egy óra alatt. 

(Borítókép: www.cluj.info)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szászfenes: új cégtársulás felel a ...
Több mint száz településen koszorúznak ...
Két kolozsvári koronavírus ellátó ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?