Elrajtolt a Virágos Kolozsvár verseny
Vissza

Elrajtolt a Virágos Kolozsvár verseny

A Kolozsvári Városszépítő Egylet második alkalommal hirdette meg tegnapi sajtótájékoztatóján Virágos Kolozsvár versenyét, amelynek keretében arra ösztönzi Kolozsvár lakosságát, hogy virágokkal borítsák be ablakaikat, teraszaikat, homlokzataikat, és vegyenek részt a külvárosi és tömbházak előtti zöldövezetek gondozásában.

„Tekintettel arra, hogy közel negyven pályázót regisztráltunk előző évben, elmondhatjuk, hogy a kolozsváriak nyitottak voltak a kezdeményezésünk iránt. Ennek örömére úgy döntöttünk, hogy idén is folytatjuk a tavaly elkezdett munkát, remélve, hogy idén legalább kétszer annyian fognak versenybe szállni virágba öltöztetett ablakaikkal, házaikkal. Határozottan hisszük, hogy néhány év múlva a város büszkén viselheti a Virágos Főváros megnevezést. Ennek érdekében idén több intézményhez, céghez akarjuk eljuttatni felhívásukat annak érdekében, hogy székhelyük homlokzatát virágokkal díszítsék fel" – mondta a sajtótájékoztatón Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke.

A Virágos Kolozsvár verseny május 15-től július 31-ig tart, ebben az időszakban minden kolozsvárinak lehetősége van pályázni saját virágos projektjével. A pályázónak a www.varosszepito.ro oldalra kell feltöltenie maximum öt fényképet a saját virágairól. A verseny idején a résztvevők kedvezményesen vásárolhatnak virágokat a projekt hivatalos partnerétől, a Csillagocska Farmtól (Ferma Steluța). A 20%-os vásárlási kedvezményt biztosító utalványokat a Kolozsvári Városszépítő Egylet székhelyéről lehet átvenni (Szentegyház utca [Iuliu Maniu u.], 2-es szám, első emelet, 5-ös lakrész).

A beérkező virágos pályázatokat a zsűri négy kategóriában díjazza majd: kiválasztják a legszebb homlokzatot, a legszebb ablakot, a legszebb erkélyt és a legszebb kertet, de különdíjakkal is készülnek.

A nyertes pályázók nevét szeptember elején hozzák nyilvánosságra, majd ezt követően ünnepélyes díjátadót szerveznek. A versenymunkák elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a virágok elrendezését, a színhasználatot, az ültetett virágok sokféleségét, valamint azt, hogy az elrendezés milyen összhangban van környezetével.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bukaresti pankráció
Mutass jó példát! Segíts az ...
Virtuális térbe költözik az Ember-Állat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ