Elmaradt pénzosztás a megyei tanácsnál
Vissza

Elmaradt pénzosztás a megyei tanácsnál

Mozgalmasnak ígérkezett a Kolozs Megyei Tanács tegnapi rendes havi ülése, mert napirenden szerepelt a megyei önkormányzat 2 millió lejes támogatása a Romániában elfogadott egyházaknak, 500-500 ezer lejes segítség ifjúsági és kulturális programokra, és 1,2 millió lejes támogatása sporttevékenységekre. Azonban, mivel csupán csütörtökön járt le a fellebbezések határideje, ezeknek a pontoknak a megvitatását és elfogadását egy későbbi, feltehetően jövő csütörtöki rendkívüli ülésre halasztották.

A tanácsosok elfogadták a Puck Bábszínház idei előadásaira érvényes belépőjegyek árlistáját. A szabadtéri előadások változatlanul ingyenesek lesznek. A székhelyen hétköznapokon megtartottak esetében a gyermekjegy 7 lejbe, a felnőttjegy 12 lejbe, szombaton és vasárnap pedig 10, illetve 15 lejbe kerül. Kiszállások alkalmával távoli falvakban a gyermekek 3 lejért, a felnőttek 5 lejért láthatják a produkciókat, Kolozs megye és a szomszédos megyék településein a tarifa 7, illetve 10 lej. A Puck Nemzetközi Bábfesztiválra a belépés 10 lej a gyermekeknek, 15 lej a felnőtteknek, és 8 lej a csoportosan érkezőknek. Egy teljes évi bérlet ára (6 előadásra) egyaránt 50 lej minden korú nézőnek.

Szó esett a Szépművészeti Múzeumnak otthont nyújtó Bánffy-palota tulajdonjogának alakulásáról is. A műemléképület egy része magánszemélyek kezében van, akikkel még folyik az egyezkedés, mert a múzeum a megyei önkormányzat hatáskörébe tartozik, és tervezik megvásárolni az egész épület tulajdonjogát.

Tegnap Vákár István elnök-helyettes köszönetet mondott Alin Tişe elnöknek és minden tanácsosnak, amiért az ülést a nyugati kereszténység húsvétjára való tekintettel, Nagypéntekről egy nappal előre hozták. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megviseli az albérletpiacot az ...
Simona Halep római diadala
Pármai Filmzenei Fesztivál: legjobb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ