Kolozsvári magyar opera - Öt alkalmazottról derült ki, hogy fertőzött
Vissza

Kolozsvári magyar opera - Öt alkalmazottról derült ki, hogy fertőzött

Öt koronavírussal fertőzött alkalmazottról tud Szép Gyula, eddig ennyien jelezték, hogy pozitív lett a COVID 19 tesztjük, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója reméli, a helyzet nem súlyosbodik. Az első esetről szombaton, október 3-án este értesült, szerencsére a súgóként dolgozó kollégának nem kellett a múlt hét folyamán részt vennie a próbákon, nyilatkozta a Szabadságnak. Hétfőn és kedden további három alkalmazottról derült ki, hogy fertőzött, az énekkar két tagja, a zenekarból egyvalaki és egy szólista. Az igazgató úgy tudja, valamennyien jól vannak, többségük tünetmentes. Szép Gyula elmondta azt is: a színházat már fertőtlenítették, az épületben pedig a minimálisra csökkentették az adminisztrációs személyzet számát.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az opera októberre tervezett előadásai elmaradnak. Az igazgató szerint a rendelkezések értelmében olyan előadások megtartását javasolják a közeljövőben, amelyek nem haladják meg a két órát. Elsősorban koncerteken fognak műsorra tűzni, amelyek időtartama tetszés szerint alakítható, másrészt a zenészeket nem kell bezsúfolni a zenekari árokba, hanem a színpadon is helyet foglalhatnak a távolságtartásra vonatkozó szabályok figyelembe vételével.           

Amint arról korábban tudósítottunk: a színház alkalmazottai közt is vannak fertőzöttek, a műszaki személyzet 4 munkatársának pozitív COVID-19 tesztje miatt az október 9-24. közötti előadások elmaradnak.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ