Elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak oltása
Vissza

Elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak oltása

A héten elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni oltása, az ezzel kapcsolatos döntést ma hozza meg a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló bizottság (CNCAV) - közölte a tanügy-minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint az oltásra való előjegyzéshez a tanfelügyelőségeknek és az egyetemeknek mielőbb el kell küldeniük a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz azoknak a tanügyi dolgozóknak a listáját, akik a számukra létrehozott oltóközpontokban szeretnék megkapni az oltást. A listákon korcsoportok szerint - 55 éven aluliak és 55 éven felüliek - kell feltüntetni a neveket.

„A folyamat hozzávetőlegesen egy hétig tart, a tanügyi alkalmazottak elsőbbségi oltását biztosító oltóközpontok helyszínei már ismertek” - áll a minisztérium sajtóközleményében.

Eddig 42 ezer tanügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni oltást, közülük 21 ezren a második dózist is. Ebben a számban nincsenek benne azok az egyetemi tanárok, akik az egészségügyben is dolgoznak, és ebben a minőségükben kapták meg az oltást.

Eddig 128 817 tanügyi alkalmazott regisztrált az oltási platformon - derül még ki a szaktárca közleményéből.

(A borítókép Kiss Olivér felvétele)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tavaly csökkent az OTP bank nyeresége
Munkaügyi miniszter: minden alkalmazott ...
Fejleszt Szilágy megyében a fejlesztési ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ