Elkészült az Erdély Szamos Kistérség fejlesztéséről szóló tanulmány
Vissza

Elkészült az Erdély Szamos Kistérség fejlesztéséről szóló tanulmány

A Transilvania Trust Alapítvány 2018 és 2020 között valósítja meg A kulturális ökoturizmus fejlesztése az Erdély Szamos Kistérségben (Bonchida, Kolozsborsa, Szék és Borsaújfalu) elnevezésű projektjét, amelyet az Európai Unió támogat a Leader Program keretében.

A projekt egyik fő eredménye, hogy idén tavasszal elkészült a négy község (Bonchida, Kolozsborsa, Szék és Borsaújfalu), mindösszesen 16 falu természeti és anyagi kulturális örökségére vonatkozó tanulmány. Az előző év felméréseire alapozó értekezést Eke Zsuzsánna művészettörténész és Szabó D. Zoltán biológus jegyzi, a fotóanyag és a vizuális megjelenítés Kalló Angéla munkája. Az anyag teljes egészében megtalálható a Transilvania Trust Alapítvány honlapján magyar és román nyelven.

A tanulmány célja, hogy kiindulópontja legyen kerékpáros és gyalogos turistaútvonalak kidolgozásának és kijelölésének, valamint telefonos applikáció létrehozásának, amelyek segítségével a turisták kerékpáron vagy akár gyalogosan fedezhetik fel a környék látnivalóit. A projekt keretében bicikliket is vásárolnak, ezeket a bonchidai Bánffy-kastélynál lehet majd kikölcsönözni.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tătaru Kolozsváron: növelik a kórházak ...
Klímasemlegessé, élhetővé tennék ...
Erdélyi online konzultáció 2020

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ