Elhunyt Gligor-Alexandru Pavel jeles tájfutó és edző
Vissza

Elhunyt Gligor-Alexandru Pavel jeles tájfutó és edző

A Kolozsvári Akarat/Voinţa Sportklub közleményben tudatta, hogy elhunyt a jeles sportoló és edző, az 1957-ben született elektromérnök Gligor-Alexandru Pavel.

Az 1951-ben alapított tájfutó szakosztály egyik legrégebbi tagja 1975 és 1985 élsportolóként erősítette egyesületét.

Jeles eredményei közé tartozik az 1982-ben váltóban elért Balkán-bajnoki cím, ugyanebben az évben egyéniben jegyzett Balkán-bajnoki ezüstérem, az 1983-ban és 1984-ban elért Balkán-bajnoki aranyérem, az 1975 és 1985 közötti számos országos bajnoki cím, a váltóban, csapatban és Román Kupában jegyzett több mint 25 elsőség, továbbá a kiváló szereplés a volt szocialista országokban a Voinţiadékon és a Spartakiádokon a kisiparos szövetkezetek nemzetközi versenyén.

Veterán versenyzőként és edzőként is jelentős eredményeket ért el, országos és nemzetközi bíróként is szerepelt, több Kolozs és Szilágy megyei edző- és versenytérkép elkészítése is fűződik az ő nevéhez.

Románia elnöki hivatala kitüntette Gligor Pavelt másodosztályú sportérdemrenddel. A rádióamatőrök világbajnokságán elért első aranyérem neki is köszönhető, tájfutásban ő készítette fel őket.

A sportegyesület és lapunk sportrovata megrendülten értesült a 62 éves sportember hirtelen halálról, részvétet kívánunk családjának, feleségének és két fiának, Călinnak és Tudornak.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár: öt új koronavírusost vettek ...
Bezárkózva
Virtuális életünk valós bajai

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ