Elárverezi Arany Pálma díját Abdellatif Kechiche rendező
Vissza

Elárverezi Arany Pálma díját Abdellatif Kechiche rendező

Abdellatif Kechiche rendező elárverezi a 2013-ban Adéle élete – 1-2. fejezet című filmjével elnyert Arany Pálma díját, néhány olajfestménnyel együtt, hogy finanszírozni tudja legújabb, Mektoub, My Love című nagyjátákfilmjét, olvasható a The Hollywood Reporter weboldalán.

A tunéziai származású francia filmrendező amiatt hozta meg ezt a drasztikus döntést, mert anyagi problémák miatt le kellett állítania a Mektoub, My Love című film munkafolyamatait.

A kétrészes nagyjátékfilm, amelynek főszerepeiben olyan fiatal francia színészek tűnnek fel, mint Lou Luttiau, Shain Boumediene és Ophelie Bau, már az utómunkálatoknál tart, ám a film finanszírozásását hirtelen megszakította a Cofiloisirs nevű bank, amely számos francia filmet támogatott már. Abdellatif Kechiche szerint a támogatás megszüntetése miatt a projekt „bizonytalan állapotba került”. Szerdáig a bank nem nyilatkozott az ügyben.

– A film utómunkálatainak befejezéséhez szükséges pénzalap összegyűjtése érdekében a Quat'Sous, francia filmgyártó és -forgalmazó cég árverésre bocsájt több tárgyat, amelyek Kechiche filmes karrierjéhez köthetők. Ezek között van a rendező Arany Pálma díja is, illetve azok az olajfestmények, amelyeknek fontos szerepük volt a Adéle élete című filmben – nyilatkozták Kechiche új filmjének producerei.

A rendező sajtószóvivője nem árulta el pontosan mennyi pénzre lenne szükség a film befejezéséhez, a finanszírozók és a filmgyártó cég szerződésébe foglalt titoktartási megállapodására hivatkozva. Abdellatif Kechiche sem tett pontosításokat a döntésével kapcsolatban.

(Borítókép forrása: Tiziana Fabi/AFP)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ