Egyetlen Kolozsvár: civil és hatósági összefogás
Vissza

Egyetlen Kolozsvár: civil és hatósági összefogás

Kolozsvári fesztiválok és rendezvények több mint 50 szervezettel közösen indították el az Un Singur Cluj – Egyetlen Kolozsvár elnevezésű online felületet a koronavírus elleni küzdelem megsegítésére. Az unsingurcluj.ro honlap célja az adománygűjtés megszervezése elsősorban a megyei kórházak számára, de állami intézmények és különféle polgári kezdeményezések támogatását is tervezik.

A platform elsődleges célja orvosi felszerelések és anyagok beszerzése, de társadalmi szintű intézkedések finanszírozásával is foglalkoznak. A platform bárki számára lehetővé teszi az adományozást, amelynek legegyszerűbb módja 10, 50 vagy 100 lej értékű szolidaritási jegyek vásárlása.

Csatlakozhatnak a projekthez olyan cégek vagy szervezetek is, akik már megkezdték a gyűjtést orvosi berendezésekre, de még nem tudták megvásárolni azokat. A kezdeményezők emellett a kolozsvári fesztiválok és rendezvények szervezői révén logisztikai és humánerőforrást is biztosítanak a kórházaknak, állami intézményeknek és civil kezdeményezéseknek a koronavírus járvány elleni fellépésben.

Az Egyetlen Kolozsvár elnevezésű platform az Electric Castle, a Jazz in the Park, a Street Food Festival, a TIFF és az Untold, valamint a Kolozsvári Kulturális Központ, a Közösségkapcsolatért Egyesület, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, a megyei tanács és a megyei prefektusi hivatal közös kezdeményezése. 

A Kolozsvári Magyar Napok szervezői is összefogásra bíztatnak. Arra kérnek mindenkit, hogy vásároljon szolidaritási jegyet, amely lehetőséget biztosít a kolozsvári rendezvények látogatói számára, hogy az orvosok közösségét segítse. A kolozsvári fesztiválok lelkes résztvevői három különböző jegy közül választhatnak, hogy mindenki saját erejéhez mérten járulhasson hozzá az orvosi védőfelszerelések beszerzéséhez. Egyetlen Kolozsvárunk van, és együtt szeretnénk azt jobbá tenni! Ha csatlakozni szeretnél, vásárolj szolidaritási jegyet, és szólj a barátaidnak is a lehetőségről. A https://bit.ly/2WTKbjx linken teheted meg.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szlovénia nem hosszabbítja meg a ...
Kedvezményekkel élénkítik az oltási ...
Újabb adag Pfizer-BioNTech vakcina ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ