Egy hónapig látogatható a Mátyás-ház
Vissza

Egy hónapig látogatható a Mátyás-ház

Megnyitották a látogatók előtt a Kolozsvári Művészeti és Formatervezői Egyetem könyvtárát, illetve tantermeit befogadó Mátyás-házat augusztus 4. és szeptember 9. között – tájékoztat közleményében az egyetem. Mátyás király szülőházában ebben az időszakban két kiállítás is látogatható: a Mátyás-ház Galéria a művészeti egyetem tanári karának közös, Az alvó múzsa álmaiból... című kiállításának ad otthont, míg az első emeleten Constantin Brâncuşi fényképeiből nyílt tárlat az egyetem kollekciójának fotóválogatásából.

A kiállításokkal a kultúra és művészet szerelmeseit célozták meg, de a szervezőknek nem titkolt szándékuk a műemlék épület turisztikai körforgásba való beillesztése.

A Mátyás-ház naponta 12 és 18 óra között látogatható, egy felnőttjegy ára 10 lej, míg a 12 év fölötti gyerekek, a tanulók, és a nyugdíjasok jegye 5 lejbe kerül. A 12 év alatti gyerekek, a média, illetve a kulturális és művészeti intézmények képviselői ingyen látogathatják az épületet. A belépők árát a Mátyás-ház karbantartására és restauralására fordítanák, hogy az elkövetkezőkben még gyakrabban, hosszabb időre is megnyithassák azt.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ