Eddigi legjobb évét zárta tavaly a Dacia autógyár
Vissza

Eddigi legjobb évét zárta tavaly a Dacia autógyár

Eddigi legjobb évét zárta tavaly a Renault csoporthoz tartozó Dacia autógyár, amely az előző évinél 7 százalékkal több, összesen 700 798 gépkocsit értékesített 2018-ban.

A cég ma kiadott közleménye szerint az export 5,5 százalékkal nőtt. A legyártott gépkocsik közül 511 ezret Európában értékesítettek, ezzel a Dacia a 14. helyre jött fel az európai autógyártók rangsorában, és jelenleg 2,9 százalékos részesedése van az európai autópiacon, ami 0,27 százalékpontos növekedés a 2017-es eredményhez képest.

Rekord számú Daciát értékesítettek tavaly Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Belgiumban, Németországban pedig a cég tavaly megközelítette a 2009-ben elért eladási rekordját.

A hazai piacon 54 593 Dacia márkájú gépkocsit értékesítettek, 26 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A Dacia valamennyi modelljéből többet adtak el tavaly, mint 2017-ben, de a legnagyobb mértékben a megújult Duster hobbiterepjáró járult hozzá a növekedéshez: ebből 13 179 darabbal többet értékesítettek mint elődjéből.'

A Daciát 1999-ben vette át a Renault-csoport és 2004-ben dobta piacra első modelljét, a Logant, megalapozva az autómárka fejlődését az európai piacon.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tătaru Kolozsváron: növelik a kórházak ...
Klímasemlegessé, élhetővé tennék ...
Erdélyi online konzultáció 2020

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ