Doppingolással gyanúsítanak három női kézilabdást
Vissza

Doppingolással gyanúsítanak három női kézilabdást

Doppingolással gyanúsít a román Nemzeti Doppingellenes Ügynökség három kézilabdázót, aki tagja a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a magyarokkal egy csoportban szereplő román válogatott keretének.

A hírről beszámolt kedden a Gazeta Sporturilor című sportújság, amely úgy tudja, hogy a szervezet a Brassói Korona MSC három játékosát értesítette a gyanúról, mivel intravénás lézerkezelésen vettek részt, amit tilt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata. A keret alapembereinek számító Bianca Baziluról és a kolozsvári Cristina Laslóról, valamint a 20 éves Daria Bucurról van szó. A média úgy tudja, hogy a doppingellenőrök két-három héttel ezelőtt szálltak ki a brassói csapat edzésére, mivel feljelentést kaptak, hogy a játékosok tiltott kezeléshez folyamodtak. Az intravénás lézeres kezelés egyebek mellett lehetővé teszi a gyorsabb felépülést a különböző sérülésekből.

A válogatott tagjai hétfőn este részt vettek egy ünnepi vacsorán, amelyet Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség (FRH) elnöke adott a világbajnokságra készülő válogatott tagjai tiszteletére. Ezen valamennyi játékos jelen volt. Dedu a sajtónak elmondta, hogy a gyanúsított kerettagok egyelőre ártatlanok, amíg le nem zárul a vizsgálat ellenük, gyanúsítottként kell megjelenniük meghallgatáson a doppingellenes szervek előtt. A sportvezető közölte, még nem döntöttek, hogy a három játékos szerdán elutazik-e Japánba a keret többi tagjával együtt. Az ügy nagy dilemma elé állítja a szakszövetséget, emlékeztetnek a lapok, hiszen amennyiben utólag bebizonyosodik róluk, hogy vétséget követtek el, törölhetik a román válogatottnak a vb-n elért eredményét.    

A Pro Sport című portál emlékeztet, hogy a gyanú az egész erdélyi csapatra rávetül, amely négy játékost ad a román válogatottnak, és még ketten tagjai a bő keretnek. A szakportál szerint amennyiben az a döntés születik, hogy a brassói játékosok nem utaznak Japánba, a svéd Tomas Ryde szövetségi kapitánynak igen korlátozott lehetőségei maradnak a kimaradók pótlására.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ