Dobos Imrét, Kovács Kázmért és György Attilát is díjazta az MMA
Vissza

Dobos Imrét, Kovács Kázmért és György Attilát is díjazta az MMA

Átadták a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjait Budapesten. Az MMA tagozatai évente két-két személy részére ítélik oda a tagozati díjakat, amely közül az egyik határon túli, vagy diaszpórában élő művész vagy művészetelméleti szakember elismerésére szolgál. A díjazottak számára a tagozati díj lehetőséget biztosít az Akadémia köztestületi tagságára.

AZ MMA Építőművészeti-díjában részesült Kovács Kázmér sepsiszentgyörgyi építész, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem professzora alkotó, elméleti kutató és oktatói munkássága elismeréseként.

Az Irodalmi Tagozat Illyés Gyula-díjában részesült György Attila József Attila-díjas erdélyi író, újságíró, szerkesztő, aki sokrétű, kiterjedt életművével, újságírói, könyvszerkesztői munkásságával jelentős mértékben hozzájárult az elmúlt évtizedek székelyföldi irodalmának sokszínűségéhez.

A Színházművészeti Tagozat díjában részesült Dobos Imre, a Nagyváradi Szigligeti Színház művésze, a Szigligeti Színház Életműdíjának birtokosa, a magyar és a világirodalom nagy drámai szerepeinek emlékezetes, példamutató művészi alázattal teljes megformálásáért.

(Borítókép: Dobos Imrét az MMA Színházművészeti Tagozata részesítette elismerésben. Fotó forrása: Szigligeti Színház)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ