DANIEL DAVID A BBTE ÚJ REKTORA
Vissza

DANIEL DAVID A BBTE ÚJ REKTORA

Néhány perccel ezelőtt Daniel David pszichológust választották meg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektori tisztségébe.

Amint arról korábban beszámoltunk, a tanintézet jelenlegi vezetője, a Román Akadémia elnökévé is megválasztott Ioan Aurel Pop történész kitöltötte a két mandátumát, és a törvény értelmében harmadik mandátumot nem vállalhat.

Daniel David vetélytársa Ioan Chirilă ortodox teológus volt.

A 47 éves Daniel David az elmúlt négy évben az intézmény kutatásért, versenyképességért és tudományos publikációiért felelős rektorhelyettese volt. A szatmárnémeti születésű Daniel David a BBTE-n szerzett pszichológusi diplomát, és ugyanitt szerezte meg a doktori fokozatot is. Tanulmányait azonban 1999 és 2002 között a New York-i Albert Ellis Institute-ban folytatta. Kolozsvári egyetemi tisztségei mellett az amerikai intézet kutatási igazgatói tisztségét is betölti.

Daniel David magyarul és németül is közzétette rektori programját. Ebben egy világszínvonalú egyetem felépítését ígéri, a bizalom és a nyitás jegyében.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Románia legrégebbi, legnagyobb és legjobbnak minősített felsőoktatási intézménye. Az egyetemen jelenleg 44 ezer diák tanul, közülük 6500-an magyar tagozaton. Magyar nyelven 70 alapképzési és 48 mesterképzési szakot ajánl a tanintézet.

(Fotó: Nicu Cherciu/Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Május 15-ig lehet nevezni a Bujtor ...
Márton László kapja az idei Artisjus ...
Szavak mezején

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ