Csütörtöktől Adventi Könyvvásár a Vallásszabadság Házában
Vissza

Csütörtöktől Adventi Könyvvásár a Vallásszabadság Házában

Kilenc standon több mint kétezer publikáció közül válogathatnak kicsik és nagyok a december 12–15. között zajló VII. Adventi Könyvvásáron. A 250 négyzetméteren elterülő vásár helyszíne idén is a Vallásszabadság Háza lesz (Kossuth/1989. december 21. sugárút 14 szám).

A IDEA Könyvtér és a Vallásszabadság Háza által szervezett könyvvásár, december 13-án, csütörtökön 11 órától nyitja meg kapuit, és vasárnappal bezárólag 10 és 19 óra között várja a vásárlókat.

A gazdag kínálatot könyvbemutatókkal színesítik a szervezők, a frissen megjelent kötetekkel a Vallásszabadság Házának alagsorában ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A bemutatók sorát csütörtökön délután 5 órától a Zúgott a Dnyeszter partja. Ujházy Sándor emlékei a Nagy Háború galíciai harctereiről című kötettel indítják, a könyvről Benkő Levente történész és Püsök Andris, a Református Kollégium 5. osztályos diákja beszélgetnek. Ezt követően Lucain Boia Az ókori Dáciától a nagy egyesülésen át a mai Romániáig című kiadványt ismerheti meg a közönség, a kötet fordítójával, Rostás-Péter Istvánnal Lönhárt Tamás történész beszélget.

Pénteken délután Patak Márta Mindig péntek, majd Makkai Kinga Útlevél Meseországba című kötetét mutatják be, előbbi szerzőjével Gálfalvi Ágnes, utóbbiéval Balázs Imre József irodalomtörténész beszélget. Szombaton délelőtt Csiha Kálmán Fény a rácsokon. Emlékiratok című kiadványt Ősz Sándor Előd levéltáros és Berke Krisztina Ágnes ismerteti, majd Jánó Mihályt A székelyderzsi unitárius templom című könyvéről Szőcs Csaba kérdezi. Laczkó Vass Róbert Villanófény – Haikuformák című kötetét Bodó Márta mutatja be. A könyvbemutatók sorát vasárnap délután Benkő Samu Kemény Zsigmond naplója című kötetének ismertetője zárja, a naplóról Egyed Emese irodalomtörténész és a szerző árul el részleteket.

Azért, hogy a kisgyerekesek is eljuthassanak a könyvbemutatókra, illetve a szülők nyugodtan csemegézhessenek a kiadványokból, a földszinten idén is lesz gyerekmegőrző, csütörtöktől vasárnapig, 15–19 óra között.

A szervezők nem feledkeztek el a tomboláról sem: akik 50 lej feletti értékben vásárolnak könyvet, megnyerhetik a 20, egyenként 100 lejes könyvcsomag egyikét. A sorsolásra a vásár utolsó mozzanataként, vasárnap este 17 órától kerül sor.

A részletes programról az IDEA Könyvtér honlapján lehet tájékozódni: www.ideakonyvter.ro.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

III. liga 8. forduló: Dési győzelem a ...
Rálőttek egy ortodox papra a ...
Elhunyt Sir Sean Connery

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ