Csaknem 150 hektárnyi mezőgazdasági területet és gyümölcsöst tett tönkre a jégeső Fehér megyében
Vissza

Csaknem 150 hektárnyi mezőgazdasági területet és gyümölcsöst tett tönkre a jégeső Fehér megyében

Csaknem 150 hektárnyi Fehér megyei mezőgazdasági területet és gyümölcsöst tett tönkre az elmúlt napokban a jégeső – derül ki a gazdák által az önkormányzatokhoz eljuttatott információkból.

A Fehér Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője, Gheorghe Lazea azt mondta, egy ma iktatott jelentés szerint a gazdák az elmúlt napokban 100 hektárnyi kukoricás, 20 hektár gyümölcsös, illetve 28 hektár különbözőféle mezőgazdasági terület károsodását jelentették be.

„Erről tájékoztattak bennünket a mezőgazdasági termelők, ami a jégeső okozta károkat illeti. A bizottság majd a helyszínen méri fel az érintett területeket. A természeti jelenségek okozta anyagi károkat a mezőgazdasági termelők jelzik a helyi katasztrófavédelmi bizottságoknak, amelyek aztán továbbítják az információt a megyei testületeknek, majd a kormánymegbízotti hivatalnak. Ezt követően jut el a jelentés hozzánk, mi pedig felmérjük a kár mértékét, majd közöljük a vizsgálatunk eredményeit a megyei illetékes bizottsággal” – magyarázta el Gheorghe Lazea.

A legtöbb érintett vetemény Hosszútelke (Doștat) község területén volt, itt a termelők azt mondták, a termés csaknem egésze tönkrement.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírusos a Kolozs Megyei ...
Két nap alatt 2533 új eset és 75 ...
Parkoló autókat rongáltak meg a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ