Bukarestben és tizenkét megyében okozott problémákat a szél

Bukarestben és tizenkét megyében okozott problémákat a szél
Az elmúlt 24 óra leforgása alatt Bukarestben és tizenkét megyében okozott problémákat a szélvihar, csaknem tucatnyi tömbház teteje sérült meg, tíz fa és egy villanyoszlop dőlt ki.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint a sárga és narancssárga színű, október 30-ára hatályos szélriasztás idején tizenkét megye tizennyolc településéről jelentettek károkat. Bihar, Botoșani, Brassó, Buzău, Kolozs, Konstanca, Dâmbovița, Hunyad, Iași, Maros, Szatmár és Szeben megye volt érintett, valamint Bukarest.

Országos viszonylatban tíz tömbház teteje sérült meg és hét homlokzati elem esett le. A heves széllökések tíz fát és egy villanyoszlopot döntöttek ki, ezek az úttestre, személygépkocsikra és lakóházakra zuhantak. Összesen öt személygépkocsi károsult.

Öt megye – Fehér, Argeș, Hargita, Máramaros és Suceava – hat települése maradt villanyáram nélkül, egyes helyszíneken még dolgoznak a probléma orvoslásán.

A hétfői nap folyamán a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt be kellett zárnia a Fekete-tenger kikötőit. A hír közlésének időpontjában viszont már csak a midiai kikötő nem üzemel.

Ugyanakkor két országút és egy megyei út is zárva marad: továbbra sem lehet közlekedni a Transzalpinán Rânca és Obârșia Lotrului között, a transzfogarasi út Piscu Negru – Bilea vízesés szakaszán, valamint Pojorâta és Crucea települések között.