Lehet jelentkezni a kolozsvári CityRocks flashmobra
Vissza

Lehet jelentkezni a kolozsvári CityRocks flashmobra

Közép-Európa legnagyobb könnyűzenei flashmobja érkezik a kincses városba a szegedi CityRocks és a kolozsvári Iskola Alapítvány közös szervezésében. Kolozsvár főterén több száz Kárpát-medencéből érkező profi és amatőr zenész fogja játszani a műfaj legnagyobb slágereit szeptemberben.

A Cityrocks egy zenészekből álló baráti kör Szegedről, amelyhez szerte Európából már csaknem 1500-an csatlakoztak. A több száz amatőr és profi zenészből álló óriászenekar korábban már olyan világklasszisok slágereit dolgozta fel, mint a Queen, a Metallica, Depeche Mode, Billy Idol vagy az AC/DC.

A kezdeményezés célja az, hogy az élőzene, azon belül is a rockzene minél több emberhez jusson el, valamint hogy a gyakorlott muzsikusok mellett olyan amatőrök is megtapasztalhassák az élő fellépés élményét, akik eddig csak otthon, magukban tudtak zenélni.

A CityRocks Produkció első alkalommal Szegeden jelentkezett 2018-ban, amelyen 400 magyar és külföldi zenész vett részt. Egy évvel később már 500-an regisztrálták magukat, így Kecskemét városa is ízelítőt kaphatott abból, milyen az, amikor gitárok, dobok és más hangszerek százai szólalnak meg. A koncertekről készült videókat már 100 milliónál is többen látták világszerte, több tartalomszolgáltatóval való együttműködésnek is köszönhetően.

„A kezdeményezés népszerűsége többek közt annak köszönhető, hogy a résztvevőknek egyedülálló élményt jelent több száz másik emberrel közösen zenélni, másrészt a kezdők, akár a gyerekek is kipróbálhatják, milyen érzés zenekarban muzsikálni” – mondta Gajda Ferenc a CityRocks főszervező, aki szerint a kolozsvári kétórás nagykoncerten egyebek mellett Billy Idol, a Black Sabbath, az AC/DC, a Depeche Mode, a Queen és Bryan Adams egy-egy slágere is felcsendül majd.

 „Alig pár napja lehet jelentkezni, de már most nagyon sokan jelezték, hogy eljönnek. Úgy gondoljuk, a hosszú járványidőszak után fontos, hogy legyenek olyan közösségi események, amelyek összehozzák az embereket, a Kárpát-medencében élő alkotókat, tartozzanak bármely nemzetiséghez. Ezért a zenei villámcsődület a magyar zenészek mellett a Kárpát-medencéből és Közép-Európa bármelyik szegletéből érkező zenészeknek is teret ad” – mondta Nagy Zoltán Levente, az Iskola Alapítvány elnöke. Úgy véli, a nemzeti összetartozás évében ez jó lehetőség arra, hogy a Kárpát-medencében élő magyarok és más nemzetiségek közösen alkossanak maradandót olyan zenei műfajban, amely meghatározta generációk életét, fiatalságát.

„Szeretnénk, ha Kolozsvár főtere is helyszíne lenne egy ilyen produkciónak, amely majd évek múltán is hatalmas érdeklődésnek örvend, ilyen formában nemcsak egy zenei megmozdulást, hanem Kolozsvár magyar főterét is népszerűsítve. Mivel 2020 első fele nagyon nehéz volt mindannyiunk számára, szeretnénk, ha a produkciót kellemes emlékként kötnék ehhez az évhez. A villámcsődületet természetesen minden biztonsági intézkedést betartva szervezzük meg” – tette hozzá az alapítvány elnöke. 

A zenészek jelentkezését a cityrocks.ro oldalon várják a szervezők, a részvétel regisztrációhoz és előválogatáshoz kötött. A szeptemberi nagykoncert mindenki számára ingyenes.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Izraelben visszavonulóban a járvány, de ...
Sporthírek röviden
Női vízilabda olimpiai selejtező: ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Erdélyi származású írók az idei ...
  • Fejetlenség az oltási platformon, ...
  • Körvonalazódik a vakcinaútlevél: ...
  • Egy tonna bronz emléke
  • Egy tonna bronz emléke