Cinemateca TIFF 2018-ban is
Vissza

Cinemateca TIFF 2018-ban is

Idén is folytatódik a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) Cinemateca TIFF programsorozata a Győzelem moziban – olvasható a szervezők közleményében. Januárban premier előtti vetítéssel és Yorgos Lanthimos görög rendezőnek dedikált esttel készülnek a szervezők.

Constantin Popescu rendező harmadik nagyjátéfilmében egy család teljes érzelmi szétesését járja körül. A Pororoca című filmet a San Sebastian-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójában mutatták be, ahol Bogdan Dumitrache, a film főszereplője elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. A filmet január 18-án, este 7 órától vetítik a Győzelem moziban, ahol jelen lesz a két főszereplő, Bogdan Dumitrache és Iulia Lumânare. A Pororoca című film a csütörtöki vetítés után kerül forgalmazásba a romániai mozikban.

Jövő csütörtökön, január 25-én Yorgos Lanthimos görög rendező két filmjét láthatja a kolozsvári közönség. Lanthimos A homár című, 2015-ös alkotását Oscar-díjra jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában. A Győzelem moziban a görög rendező Alpok című 2011-es drámája látható 20 órától, majd 22 órától Lanthimos legújabb, 2017-es filmjét, az Egy szent szarvas meggyilkolása című thrillert vetítik. A produkciót a tavalyi Cannes-i filmfesztivál versenyszekciójában mutatták be, a főszereplőt Colin Farrell alakítja, aki már dolgozott együtt Yorgos Lanthimosszal, A homár című film főszereplőjeként. Az Egy szent szarvas meggyilkolása szereposztásában ott találjuk Nicole Kidman, Barry Keoghan és Alicia Silverstone nevét is.

További részletek a Győzelem mozi weboldalán (www.cinemavictoria.ro) és a Cinemateca TIFF honlapján (www.tiff.ro/cinematecatiff).

(Borítókép: Jelenet a Pororoca című filmből. Fotóforrása: TIFF)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Dana Gârbovant jelölik igazságügyi ...
Külügyminiszteri nyilatkozat a ...
Kávéházakról, törzsasztalokról, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...