CFR 1907: újdonságok és az első felkészülési meccs
Vissza

CFR 1907: újdonságok és az első felkészülési meccs

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata spanyolországi edzőtáborozáson szerepel, és a már napok óta emlegetett igazolást nyélbe ütötték: Alexandru Mihăiţă Chipciu aláírt a vasutascsapathoz, és már csatlakozott a kerethez.

A 30 éves középpályás Brăilán született, 47-szeres válogatott, a nemzeti csapatban 6 gólt lőtt. Sportkarrierjét a Brassói FC-ben kezdte 2006-ban, azután igazolta le az FCSB, utóbbival háromszoros román bajnok, egyszeres Román Kupa és Szuperkupa győztes lett. A belga RSC Anderlechthez igazolt, ott is nyert bajnokságot és Szuperkupát, továbbá megfordult még kölcsönben a Sparta Prágánál (ott viszont nem igazán kapott játéklehetőséget).

Két Kolozs megyei fiatalt is soraiba tud majd a CFR: a III. ligás Tordai Üveg Aranyos FC-től a 20 esztendős Cristian Paleoca, a szintén harmadosztályú Dési Egyesüléstől a két évvel idősebb Bogdan Pop érkezik.

A vasutasok a honlapjukon és a Facebook-oldalukon is bejelentették, hogy távozik az együttestől Cosmin Vâtcă kapus és Andrei Peteleu hátvéd. Előbbi két ízben szerepelt a CFR-nél, előbb 2014 és 2018 között, majd egy idényt a Voluntari-i FC-nél töltött, és visszatért a Kőváry-telepre. A 37 esztendős tordai Vâtcă kétszeres bajnok a kolozsváriakkal, egyszer nyerte meg a Román Kupát és a Szuperkupát. A 27 éves Peteleu 2016-ban érkezett a Ploieşti-i Petrolultól, összesen 62 mérkőzésen erősítette a csapatot, két bajnoki címhez és egy Szuperkupa győzelemhez járult hozzá.

Már csak a CFR II-ben és kölcsönben a Medgyesi Gázmetánnál szerepelt, így a 22 éves Sebastian Árpád Mailat átigazolt Kolozsvár másodosztályú csapatához, az U FC-hez. Pályafutása során megfordult még a Temesvári ACS Politechnika együttesénél, de a legnagyobb sikereket a vasutasokkal érte el: két bajnoki cím és egy Szuperkupa.

Az első barátságos mérkőzését elvesztette Oliva Novában a CFR 1907, a Bundesliga 2-ben szereplő SV Holstein Kieltől 2–1 (0–0) arányú vereséget szenvedett, a kolozsváriak gólját a francia–algériai Billel-Abdel Omrani a 67. percben szerezte.

Dan Petrescu kezdőcsapata: Arlauskis – Susics, Paulo Vinícius, Burcă,  Camora – Djokovics, Bordeianu, Hoban, Deac – Costache, Traoré; a második félidőben a keret többi része is lehetőséget kapott.

Még további három barátságos mérkőzést játszanak a vasutasok Spanyolországban: hétfőn 17.30-kor Benidormban a magyar bajnok Ferencvárosi Torna Club az ellenfél, 22-én, szerdán az ír Dundalk FC-vel játszanak, majd 25-én, szombaton 12 órakor az ecuadori Emelec ellen zárnak (utóbbi két esetben Oliva Nova a helyszín). Mindhárom találkozó élőben követhető a vasutasok közösségi oldalán.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírus: vesztegzár Olaszországban
Püspökké szentelték, és a főegyházmegye ...
Elemző: nem sikerült megoldani azt a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Hunguest Hotel Sóstó: idillikus ...
  • „Három évtized alatt több ezer ember ...
  • Feljelentették Băsescut újabb ...
  • Egyelőre nem bővíthető a ...
  • Ditró után