Bölöni Lászlót 25 nap után menesztették
Vissza

Bölöni Lászlót 25 nap után menesztették

Huszonöt nap után, egy nappal az osztrák Bécsi Rapid elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt menesztették Bölöni Lászlót (a képen) a belga KAA Gent labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

A 67 esztendős marosvásárhelyi születésű szakembert augusztus 20-án nevezték ki az előző szezonban bajnoki ezüstérmes klubnál, a dán Jess Thorupot váltotta a Gent kispadján, miután az elmúlt három évben a Royal Antwerpen trénere volt.

„A csapatban és körülötte kialakult légkör lehetetlenné tette a további együttműködést” – áll a klub hétfői közleményében.

A KAA Gent öt bajnokijából négyet elveszített az idényben, így a 16. helyen áll a 18 csapatos belga élvonalban. Bölöni irányításával három bajnokit játszott a gárda, ebből egyet nyert meg két vereség mellett, legutóbb a szerény képességű Eupen otthonában kapott ki.

Ivan De Witte klubelnök kijelentette: nem vonja kétségbe, hogy „mindent megtett a sikerért”, de tévesen ítélte meg Bölöni Lászlót, és talán túlságosan elhamarkodott döntést hoztak a kinevezésével.

„Vállalnunk kell a felelősséget. Hogy őszinte legyek, elnökségem idején még soha nem éreztem ekkora ellenállást egy edzővel szemben a szurkolók és a játékosok részéről. Rossz választás volt. Pont” – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: nem szeretnék, hogy „súlyosbodjon a helyzet”.

Ideiglenesen eddigi segítői, Wim De Decker és Peter Balette együtt fogják vezetni az együttest, amely a selejtező harmadik fordulójában kedden 22 órától fogadja osztrák riválisát.

A Belgiumban kimondottan népszerű 67 éves Bölöni 2008 és 2010 között a Standard Liége-t vezette, amellyel 2009-ben bajnokságot nyert.

Bölöni játékosként 108-szor szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig Belgium mellett dolgozott francia, portugál és görög élvonalbeli kluboknál – megfordult még az AS Nancy (1994–2000), a Sporting Lisszabon (2001–2003), a Stade Rennes (2003–2006), az AS Monaco (2006), az RC Lens (2011) és a Szaloniki PAOK (2011–2012) csapatánál is – illetve a Közel-Kelet több országában, továbbá a román nemzeti együttes szövetségi kapitánya is volt (2000–2001).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Okosan játszó CFR 1907 az Európa Liga ...
Rendhagyó Szent Mihály-búcsút ünnepeltünk
Bajnokok Ligája: a Juventus, a Barca és a Dinamó Kijev lesz az FTC ellenfele

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ