Boc: meghosszabbítjuk az óvintézkedések időtartamát
Vissza

Boc: meghosszabbítjuk az óvintézkedések időtartamát

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere ma délben bejelentette több, eredetileg március 22-ig érvényes óvintézkedés alkalmazását meghosszabbítják a kihirdetett szükségállapot teljes időtartamára.

A gyakran, nagy tömegek által használt helyszíneket, berendezéseket, tárgyakat – zöldségpiacot, buszmegállókat, jegyautomatákat, játszóterek játékszereit – naponta többször fertőtlenítik. A Györgyfalvi negyedi sportbázis zárt tereit bezárják. A szabadtéri pályák, helyszínek nyitva maradnak, azonban az ezeken egyidejűleg tartózkodók száma nem haladhatja meg a 100 személyt. Bezárják a sétatéri Kaszinót, a Dónát negyedi uszodát, a Szabók Bástyáját. Az ószer, a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság központjai is zárva tartanak a szükségállapot teljes ideje alatt. A polgármesteri hivatal által működtetett kantin is bezár, csak catering üzemmódban működik. Az utcákat, járdákat mosószerrel pedig takarítják.

Akinek a szükségállapot időtartama alatt lejár a személyazonossági igazolványa, tartózkodási engedélye, építkezési engedélye vagy urbanisztikai tanúsítványa, ne aggódjon, az iratok érvényességi idejét április 15-ig, a vészhelyzet végéig kitolják.

Emil Boctól megtudtuk: 12 személyt kezelnek a kolozsvári járványkórházban, de egyiket sem az intenzív osztályon, egészségi állapotuk jó. Karanténban 176 személy van. A polgármester kifejtette: tudatában van annak, hogy a cégek által jegyzett veszteség kihat a város költségvetésére is, de a polgármesteri hivatal egyelőre nincs veszélyben: egyetlen szerződést sem kellett felfüggeszteni vagy felmondani.

A polgármester azt is elmondta: hétfőtől a közszállítási-vállalat által használt flottának csak 65 százaléka üzemel. Egyelőre egyetlen, Kolozsváron működő kórház sem kért anyagi segítséget a polgármesteri hivataltól, a helyi rendőrség pedig ellenőrzi, hogy a vendéglők, bárok zárva tartanak-e.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Női olimpiai kvalifikációs ...
VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...
Koronavírus – Kolozs megyében ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ