Billie Jean King Kupa lett a tenisz Fed-kupa új neve
Vissza

Billie Jean King Kupa lett a tenisz Fed-kupa új neve

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) Billie Jean King Kupára nevezte át a Fed-kupa női csapatversenyt, amelynek döntőjét a következő három évben Budapesten rendezik.

Az ITF csütörtökön jelentette be, hogy az 1963-ban életre hívott sorozat a jövőben az amerikaiak egyesben, párosban és vegyes párosban összesen 39-szeres Grand Slam-bajnokának a nevét viseli, aki hétszer hódította el a Fed-kupa trófeáját.

A Fed-kupa átszervezése tavaly kezdődött el, amikor a világszervezet 18 millió dollárra növelte az összdíjazást – amelyből 12 milliót kapnak a játékosok –, ezzel egyenlő rangra emelte a férfi Davis-kupával. A 12 csapatos döntő rendezési jogát tavaly Budapest nyerte el, így 2022-ig a Papp László Sportaréna ad otthont az egyhetes tornának, az idén áprilisra tervezett eseményt azonban a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztották.

David Haggerty, az ITF elnöke kiemelte, hogy a 76 éves Billie Jean King tagja volt 1963-ban az első Fed-kupán győztes amerikai válogatottnak.

A legendás játékos februárban részt vett az áprilisra tervezett döntő sorsolásán is a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Akkor a magyarok a címvédő francia és az orosz csapatot kapták ellenfélül.

Juhász Gábor, a magyar szövetség főtitkára szerint az ITF döntésével még patinásabb lett a női csapatverseny:

„Olyan legendáról nevezték el, aki 1987 óta tagja a Hírességek Csarnokának. Nála méltóbb névadó nem is lehetne” – nyilatkozta az m1 aktuális csatornának. „A Billie Jean King Kupa első, budapesti rendezése egy szerencsés egybeesés és igazi megtiszteltetés nekünk. Remélem, a járványhelyzet lehetővé teszi majd a lebonyolítást. Az ITF-fel napi kapcsolatban állunk, és már javában zajlik a döntő szervezése” – tette hozzá.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szemétellenes összefogás a „szőke” ...
Négy új trolibuszjárat közlekedik ...
Koronavírusos betegek kezelése – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ