Bicikliút épül Bálványosváralján is
Vissza

Bicikliút épül Bálványosváralján is

Két kilométer hosszúságú bicikliutat építene Bálványosváralja község az Országos Helyreállítási és Reziliencia Alap (PNNR) finanszírozásával, erről szóló együttműködési és telekkönyvezési határozattervezetet fogadott el mai rendkívüli ülésén a Kolozs Megyei Tanács.

A beruházás költségei közel 1 millió lejre rúgnak, a bicikliút mindkét irányban 1-1 méter szélességű sávval épülne meg Szásznyírestől Bálványosváraljáig, a 161D jelzésű megyei út mentén.

„A bicikliút kiépítésével természetkímélőbb közlekedési alternatívát kínálunk a lakosoknak, egyúttal növeljük a forgalom biztonságát, ösztönözzük a családbarát szabadidős tevékenységeket, ezért a beruházás egyértelműen Bálványosváralja közösségét és fejlődését szolgálja” – nyilatkozta Muresán Ildikó, Bálványosváralja polgármestere.

„Azt szeretnénk, hogy egész Kolozs megyét átfogó kerékpárút-hálózat épüljön ki, ezért nagyon üdvözölendő, hogy a helyreállítási alapból, az RMDSZ kormányzati jelenlétének köszönhetően, finanszírozást nyerhetnek az önkormányzatok is településeken belüli kerékpáros infrastruktúra megvalósítására. Gyeke és Mikeháza község után a harmadik kerékpárút-építési együttműködéshez járulunk hozzá. Ezáltal környezetbarát és biztonságos feltételek mellett biztosított a közlekedés, ugyanakkor a szásznyíresi és bálványosváraljai bicikliutak kiegészítik majd egymást, a térség számára ezért is nagyon fontos ez a zöld infrastrukturális fejlesztés” – fogalmazott Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyolc magyar filmet láthat a közönség a ...
Egyelőre nem terveznek megszorító ...
A jegybank 4,75 százalékra emelte az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ