Berepült az egymilliomodik utas Kolozsvárra
Vissza

Berepült az egymilliomodik utas Kolozsvárra

Görögországból érkezett a kolozsvári repülőtér idei egymilliomodik utasa. Fennállása óta tizedik alkalommal ünnepelhet ekkora forgalmat az intézmény.

2010 volt az első esztendő, amikor ünnepelte egymilliomodik utasát a kolozsvári repülőtér, az azóta eltelt időszakban csak két esztendőben nem sikerült hozni ezt a formát: 2012-ben és a globális koronavírusjárvány sújtotta 2020-ban. Míg a 2010-es áttörést követő években alig decemberben jutottak el az egymilliomodik utasig, addig a legjobb esztendőben, 2019-ben ezt a teljesítményt már májusban sikerült hozni. Miután tavaly a Covid-járvány gyakorlatilag teljesen leállította az utasforgalmat, az idén éppen szeptember 21-én üdvözölhették az egymilliomodik utast, a pandémia hatását pedig mi sem jelzi kifejezőbben, minthogy 2017-ben ugyanezen a napon már a kétmilliomodik utast ünnepelhették a légikikötőben.

Az idei egymilliomodik utast az Animawings szállította a görögországi Zakynthosból Kolozsvárra, a szerencsést érkezéskor választották ki és jutalmazták a helyi hatóságok, partnerintézmények és -szervezetek, a légitársaság és a repülőtér képviselőinek jelenlétében.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • A bili esete a Hóstáttal
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre