Beoltották Romániában az egymilliomodik állampolgárt
Vissza

Beoltották Romániában az egymilliomodik állampolgárt

Egy 86 éves nő az egymilliomodik román állampolgár, aki megkapta a COVID-19 elleni oltást. A vakcinát maga az oltáskampányt koordináló bizottság vezetője, Valeriu Gheorghiţă katonaorvos adta be az idős asszonynak szerdán Florin Cîțu miniszterelnök jelenlétében – közölte az Agerpres hírügynökség. Gheorghiţă egyébként bejelentette: arra készül, hogy önkéntes munkát vállaljon az oltópontokon.

A kormányfő elégedetten nyilatkozott az oltáskampány menetéről, amelynek során az eredetileg kitűzött március végi időpontnál korábban sikerült immunizálni az első egymillió állampolgárt. Közülük több mint 600 ezren a második adag vakcinát is megkapták.

Cîțu szerint a továbbiakban felgyorsul az immunizáció üteme: márciusban 2,6 millió adag vakcina érkezik Romániába, és úgy vélte: továbbra is tartható az a célkitűzés, hogy szeptember végéig 10,4 millió román állampolgárt oltsanak be koronavírus ellen.

A miniszterelnök szerint ugyanakkor nem jött el a lazítás ideje, tűrhetetlennek nevezte, hogy az utcán és közszállítási járműveken egyre gyakrabban látni védőmaszk nélküli embereket. Cîțu felszólította a lakosságot az óvintézkedések fegyelmezett betartására, a belügyminisztériumot pedig a korlátozások – távolságtartás maszkviselés - szigorú betartatására.

Gheorghita szerdán megerősítette: március 15-től bárki feliratkozhat a koronavírus elleni oltásra, de az oltáskampánynak a teljes lakosság előtt megnyíló, várhatóan áprilisban kezdődő harmadik szakasza idején is elsőbbséget fognak élvezni az első két szakaszban kiemelt társadalmi rétegek képviselői.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Gheorghiţă: jövő héttől mozgó ...
Fogadj örökbe egy új kolozsvári ...
Különleges adatbázist hoztak létre ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ