Bemutatóra készül a Reactor – generációk és emlékek
Vissza

Bemutatóra készül a Reactor – generációk és emlékek

Különböző generációk fantáziáiról és vágyairól szól a Reactor Alkotói és Kísérleti Egyesület idei első bemutatója, az (IN)CORECT című előadás február 14-én, pénteken este 8 órától látható először – derül ki a független színházi társulat közleményéből.

A Leta Popescu által írt és rendezett produkció egy látszólag egyszerű helyzetből indul ki – egy családi vakáció lehetőséget biztosít a nosztalgiázásra –, az előadás a különböző generációkhoz tartozó személyek közti dinamikát és feszültséget vizsgálja, azt, hogy az emberek nem képesek megérteni egymást – áll a közleményben.

„Amikor egy család tagjai teljesen más életet élnek, a helyes és helytelen közti határ nagyon törékeny. Hasonlít arra a helyre, ahol a Duna találkozik a Fekete-tengerrel. Egy bizonytalan, zavaros hely, olyan, amilyenné a rokonok elméje válik egy deltai kirándulás éjszakáján. Az (IN)CORECT két különböző generáció fantáziáival és álmaival zsonglőrködik. A közös emlékek újraélése mintha az együttléthez vezető utat jelentené. És ha nem ugyanazokra a dolgokra emlékszünk?” – olvasható az előadás beharangozójában.

Az előadás díszletét Lucia Mărneanu tervezte, a színpadi mozgás Farid Fairuz munkája. A szereposztás tagjai: Alexandra Caras, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alina Mișoc, Pál Emőke, Paul Sebastian Popa, Lucian Teodor Rus, Doru Taloș. A produkciót 14 éven felülieknek ajánlják.

Az (IN)CORECT a Reacor 2019-ben indított Szakadék. Generációkat összekötő narrációk elnevezésű programjába illeszkedik, amelynek célja a nemzedékek közti kommunikáció könnyítése a történetmesélés eszköztárával.

A projekt részeként vetítéseket is terveznek a szervezők, a filmek az előadásokban feldolgozott témákhoz kapcsolódnak. Az (IN)CORECT bemutatóját a Sieranevada című film vetítése kíséri, Cristi Puiu rendezését február 27-én, a Művész moziban nézhetik meg az érdeklődők. A film egy 40 év körüli orvos, Lary történetét meséli el, aki a családjával töltené a vasárnapot, apja emlékezve. Ám a dolgok nem a várakozásnak megfelelően történnek, szembe kell néznie a félelmeivel és a múlttal, újra kell gondolnia helyét a családban.

(Fotó forrása: Reactor)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Intenzív osztályon a brit kormányfő, a ...
Tíz újszülöttnél mutatták ki a ...
Idén már biztosan nem lesznek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ