Belépni a tudás ajtaján
Vissza

Belépni a tudás ajtaján

A Donát negyedi Onisifor Ghibu Elméleti líceum új magyar igazgatóhelyettese Dosztál Ferdinánd Nándor köszöntötte a tanulókat az tanévnyitón.

– Itt állunk az új tanév küszöbén: várakozással teli lélekkel, szorongással és félelemmel vegyes örömmel, lelkesedéssel. Talán nem tudjuk pontosan, hogyan, merre, milyen irányba induljunk, de érezzük az erőt, ami soha nem hagyja, hogy megtorpanjunk az úton.  Metaforaként értelmeztem azt a tényt, hogy minden új korszak számtalan lehetőséget rejt magában: jót, rosszat egyaránt. Pedagógusoknak és diákoknak az a feladatunk, hogy választani tudjunk a lehetőségek közül – fogalmazott. – Az új tanév azt is jelenti, kedves tanulók, hogy egy esztendővel idősebbek  lettetek. Remélem, hogy ez a változás pozitívan befolyásolja majd szellemi és lelki fejlődéseteket. Sok minden vár rátok az elkövetkezendő időszakban: elsősorban a tanulás, ismereteitek gyarapítása, képességeitek fejlesztése. Ám mindezek mellett a kialakult osztályközösségek ápolása és megtartása, közös élmények szerzése, emberi méltóságotok megőrzése – tette hozzá.

A tanulóknak kívánt erőt, kitartást, megfelelő lelkesedést, kiapadhatatlan tudásvágyat. Tanárkollégáinak pedig türelmet és mindig megújulásra kész szívet, lelket. – Ne feledjétek, egy kínai közmondás szerint a tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned nektek kell rajta – hangoztatta az igazgatóhelyettes.

(Borítókép: Facebook, illusztráció)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Amerikai elhárítás: Peking és Teherán ...
Bejrúti robbanás - Donald Trump részt ...
1350 új koronavírusos megbetegedést ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ