Bejelentette első fellépőit a Double Rise Fesztivál
Vissza

Bejelentette első fellépőit a Double Rise Fesztivál

Ötödik alkalommal szervezik meg 2021. augusztus 12-14. között a Székelykő lábánál zajló Double Rise Fesztivált, amelyre idén számos ismert hazai, és magyarországi együttessel várják a résztvevőket. Az összművészeti fesztivál idén is ötvözi a pop, rock, folk, elektronikus, és népzene egyvelegét, de felvonultat számos kulturális eseményt is.

A jubileumi, ötödik fesztivál a kezdetekhez kíván visszatérni, így több programpontjának is a falu lesz a helyszíne. Zenei felhozatala is a visszatérő előadókra fókuszál: a pörgős és interaktív produkcióiról híres Péterfy Bori & Love Bandre, a 2019-es fesztiválhimnuszt jegyző szerzőpáros Bohemian Betyars és Parno Graszt testet-lelket átmozgató koncertjeire. A Szempöl 2017 után újra megpengeti lantjait a Székelykő alatt, de dübörögnek majd a Szupernem punk-rock ritmusai is. A pop kötődésű, folk, indie, rock elemeket keverő Lunda zenekar viszont először lép fel a fesztiválon.

A napfelkelők kérésének eleget téve a Folkudvar ismét a faluban kap helyet a lenyűgöző „székelyköves” színpadképpel. A hagyományoknak megfelelően a házigazda az idén 10 éves Tokos Zenekar, így az ő vezetésükkel lehet majd naponta kétszer „hajnalizni”.

A koncertek csupán egy részét fedik le az ötödik Double Rise Fesztivál kínálatának. Akárcsak 2019-ben, idén is nagy hangsúlyt fektetnek a színházi- és irodalmi programokra, kiállításokra és sporteseményekre is. De a lista közel sem végleges, még sok más bejelentenivalóval készülnek a fesztivál szervezői az elkövetkezendő hetekben.

A járványügyi szabályozások szerint a szervezők idén kénytelenek létszámkorlátot bevezetni: a szabályozásoknak megfelelően naponta maximum 5000 embert engednek be a rendezvényre, és a fesztiválozóknak oltási igazolást kell felmutatniuk. A szervezők szerint a jegyek több mint fele már elfogyott.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó
Szenátus: januártól nőjön a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Toleranciagyakorlás
  • Tasnádi Szilárd: szigorítások ...