Jóváhagyták a szászfenesi magyar előkészítő osztályt
Vissza

Jóváhagyták a szászfenesi magyar előkészítő osztályt

Jóváhagyta az oktatási minisztérium a szászfenesi Gheorghe Șincai Gimnáziumban a magyar előkészítő osztály beindítását – jelentette be Facebook-oldalán Csoma Botond parlamenti képviselő.

Az osztály beindításához szükséges minimális gyereklétszám összegyűléséről még februárban tájékoztatott az RMDSZ. Akkor Albert Zoltán, a község RMDSZ-es alpolgármestere számolt be arról, hogy az érdekelt szülőkkel tartott megbeszélésen sikerült az osztály beindulásához szükséges gyereklétszámot elérni. Akkor még remélte, hogy a létszámot sikerül fennebb tornázni, de úgy tűnik, egyelőre tízfős osztályban tanulhatnak a gyerekek.

– Az óvodai csoportokban húsznál több gyerek van, ezért remélem, hogy amint a szülők meggyőződnek róla, hogy gyermekük Szászfenesen is minőségi oktatásban részesülhet, nagyobb lesz a hajlandóság a helyi előkészítő osztályba való beíratásra – mondta el kérdésünkre Albert Zoltán. Hozzátette: az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programjának köszönhetően ősztől a gyerekek délutáni foglalkoztatása is biztosítva lesz, így még egy gondot levesznek a szülők válláról.  – Aki beíratja gyermekét az előkészítő osztályba, számíthat arra, hogy az ősszel induló tanévtől a tanulók meleg ebédet kapnak és délutánig szakképzett pedagógus felügyel majd rájuk. Mindezek fényében reméljük, hogy többen döntenek majd a szászfenesi magyar tannyelvű osztály mellett – mondta az alpolgármester.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre